Enlaces accesibilidad
Receptes de tardor

Rovellons saltats amb pinyons, all i julivert amb un toc diferent

Notícia - En Línia 
  • La xef del restaurant "El Ferrer de Tall", Maria Nicolau, ens prepara un saltat de rovellons amb ingredient sorpresa
  • Els diferents tipus de bolets que podem trobar a Catalunya, les seves propietats i com collir-los a En Línia

Por
En Línia - Rovellons saltats amb pinyos, all i julivert acompanyats d'ous curats

Tot i que no tenim enguany una bona temporada de bolets per l'escassetat de pluja, a la costa i en sectors del prelitoral, encara en podem trobar gràcies a les pluges de finals d'octubre.

Els bolets són un tresor nutricional dels nostres boscos, tenen fibra, redueixen el colesterol, milloren el funcionament immunitari i permeten la preparació de receptes molt variades. Des de risottos i remenats a salses i cremes per acompanyar qualsevol plat.

A la cuina de l'En Línia, La Maria Nicolau, xef del restaurant "El Ferrer de Tall", ens ensenya a preparar un saltat de rovellons amb pinyons, all i julivert acompanyats d'uns rovells d'ous curats.

Rovellons saltejats amb pinyons, all i julivert
Ingredients Preparació
  • 500 grams de rovellons
  • 100 grams de sal
  • 100 grams de sucre
  • 3 rovells d'ous
  • All
  • Julivert
  • Pinyons
  • Oli d'oliva
  1. Primer de tot hem de fer els rovells d'ous curats. Posem en un bol la sal i el sucre i ho barregem bé. En un altre bol posem la meitat de la barreja. Agafem els tres ous i separem els rovells de la clara. Amb molt de compte posem els rovells a sobre la barreja i els tapem amb la resta de la barreja vigilant que no es trenquin. Ho deixem a la nevera unes 2 hores i mitja.
  2. Netegem els rovellons amb un drap, sense aigua, per no perdre el sabor del bolet.
  3. Posem la paella al foc i afegim un rajolí d'oli.
  4. Laminem les dents d'all i els reservem.
  5. Obrim els bolets i ens assegurem que no hi hagi cap cuc.
  6. Posem els bolets a la paella a foc lent. Afegim els alls laminats i els pinyons. Salpebrem al gust i els deixem coure en el seu suc uns 10 minuts a foc mitjà.
  7. Traiem els bolets del foc i els emplatem.
  8. Amb molta cura, rescatem els rovells d'ous i els posem amb un bol amb aigua per retirar tota la sal i el sucre.
  9. Posem els rovells damunt dels bolets, els trenquem i ho barregem tot.
  10. Afegim una mica de julivert i ja podem degustar el plat.