Enlaces accesibilidad
28ena edició

L'Alternativa: Una oportunitat per gaudir del cinema independent a Barcelona

La pel·lícula inaugural és ‘Magaluf Ghost Town’ de Miguel Ángel Blanca

5 llargmetratges (8 internacionals i 7 nacionals) i 24 curtmetratges competeixen a les Seccions Oficials

  • A les Sessions Especials es podran veure els últims treballs de Frederick Wiseman, Antonio Méndez Esparza o Clara Roquet

Per
L'Alternativa: Festival de Cinema Independent

L'Alternativa, el Festival de Cinema Independent de Barcelona, obre avui la seva 28ena edició de forma presencial i amb 45 cineastes convidats. Fins al 5 de desembre presenta una extensa programació d'activitats que pren el pols a un cinema que aposta pel risc i la independència creativa.

Vint-i-vuit anys oferint a la ciutadania i als professionals una oportunitat única de conèixer i gaudir de projeccions i activitats que defensen la independència creativa de l'autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió.

Seccions competitives

L'Alternativa té tres seccions competitives a l'Alternativa Oficials: Nacional, Llargmetratges internacionals i Curtmetratges internacionals. L'Alternativa Paral·leles presenta homenatges, estrenes, obres de cinematografies poc conegudes i de nous creadors i programa familiar. Per la seva banda, l'Alternativa Hall ofereix hores de programació gratuïta i diversa, projeccions, actuacions i debats al Hall del CCCB.

Inauguració

"Magaluf Ghost Town", una mena de Twin Peaks a la mallorquina de Miguel Ángel Blanca sobre aquesta localitat turística. Un retrat coral d’una comunitat durant el fora de temporada i la temporada alta, des d’un to de misteri, proper al thriller, però sense perdre de vista la comèdia costumista, i barrejant documental i ficció.

A la Secció Oficial Internacional competiran set llargmetratges més, joies certificades per alguns dels més importants festivals d’ autor del món: All Light, Everywhere (Theo Anthony), Dark Light Voyage (Tin Dirdamal, juntament amb la seva filla Eva Cadena), Esquirlas (de la debutant Natalia Garayalde), Le Poireau perpétuel (Zoé Chantre), North by Current (Angelo Madsen Minax), Nous (Alice Diop) i Rétour à Reims (Jean-Gabriel Périot).

Secció ‘Satèl·lits’

Aquesta edició s’estrena una secció anomenada ‘Satèl·lits’, en que tres cineastes nacionals ens parlaran del seu univers. Els convidats son Oskar Alegría, Manuel Muñoz Rivas y la catalana Carla Simón, directora de la premiada ‘Estiu 1993’,  que repassarà la seva filmografia a través dels seus primers curtmetratges.

Cloenda

Diumenge 28 de novembre el certamen acabarà amb la pel·lícula 'Edna’ ,d'Eryk Rocha. A través d’informes i d’escrits, la pel·lícula construeix una narrativa híbrida que es mou entre la realitat i l’imaginari que pobla l’asfalt de l’autopista transbrasilera, una terra en ruïnes construïda sobre una història de massacres.

Una edició paritària amb 45 directors i directores que projecta més de 120 produccions internacionals entre llargmetratges, documentals, curts i animació, amb 39 títols a competició.