Enlaces accesibilidad
Inadmès el recurs al TC

Deu dels assaltants del Cas Blanquerna hauran d'ingressar a presó

  • Els fets es van produir l’any 2013 on se situa la Delegació de la Generalitat a Madrid
  • Un dels autors encara no s'ha localitzat
  • Les condemnes són de gairebé tres anys de presó

Per
Acusats declarant davant del jutge
Acusats declarant davant del jutge

L'Audiència de Madrid ordena l’ingrés a presó de deu dels catorze condemnats pel "Cas Blanquerna", que va tenir lloc l’any 2013 per l’assalt de la Llibreria Blanquerna a Madrid, on es van exhibir banderes i signes ideològics d’extrema dreta. Durant els dies 25 i 29 de novembre hauran de recollir presencialment l’ordre d’ingrés a presó i, aleshores, tindran un termini de deu dies per entrar voluntàriament al centre penitenciari. Les condemnes que ja va emetre el Tribunal Suprem el juliol de 2020 en una nova sentència, va condemnar-los a penes que oscil·len entre els 2 anys i 7 mesos i 2 anys i 9 mesos de presó per a deu dels catorze implicats

10 dels 14 ultres condemnats pel 'cas Blanquerna' hauran d 'ingressar a presó | Sergi Basolas

La Secció 30 de l’Audiència de Madrid ha adoptat aquesta decisió després que el Tribunal Constitucional no hagi admès el recurs d’empara que va comportar la suspensió de l’execució de la pena el passat mes d’abril. Per tant, els acusats s’han quedat sense recursos per poder evitar la pena de presó.

El Constitucional va instar al Suprem a dictar una nova sentència

L'Audiència Provincial de Madrid va condemnar l’any 2016 als responsables dels fets a penes d’entre sis i vuit mesos de presó i indemnitzar a la Generalitat i al seu exdelegat, Josep Maria Bosch, amb una multa de 1.372,14 € i 94,2 €, respectivament. El Suprem va anul·lar parcialment aquesta condemna un any després i va elevar les penes fins a quatre anys de presó.

No obstant això, el Tribunal Constitucional va instar al Suprem a dictar una nova sentència, ja que considerava que aplicar l’agreujant de motius de discriminació ideològica vulnerava la presumpció d’innocència dels acusats. Va ser aleshores quan el suprem va dictar les penes de més de dos anys i mig de presó.

Un condemnat està desaparegut

Pel que fa als altres quatre membres ultradretans participants en els fets, dos continuen esperant que es resolguin els seus recursos, un altre dels autors que estava en ordre de recerca i captura va ser detingut i ja es troba en el recinte penitenciari Victoria Kent. Pel que fa a l’acusat restat, encara no s'ha localitzat.