Enlaces accesibilidad
Judici violació Manresa

Declaren els 4 acusats d'una violació múltiple a Manresa: "Les relacions van ser consentides"

  • La Fiscalia demana un total de 55 anys de presó per als acusats, d'origen magrebí
  • El segon acusat reconeix haver mantingut relacions sexuals amb la menor, però assegura que van ser consentides
  • La víctima, de 19 anys, assegura que té pensaments de suïcidi "constantment"

Per
Declaren els 4 acusats d'una violació múltiple a Manresa

El judici contra quatre homes acusats de violar en grup a una noia de 17 anys l'estiu de 2019 a Manresa segueix a l'Audiència Provincial de Barcelona. Aquest dilluns, en la tercera jornada del judici, han declarat els 4 acusats, per als qui la fiscalia demana 55 anys de presó.

Declaren els 4 acusats d'una violació múltiple a Manresa | Sergi Bassolas

Declaracions

El primer acusat, Anass, assistit de traductor, ha explicat que van estar bevent i escoltant música al pis amb la noia que diu: va arribar amb més gent. Nega haver mantingut relacions sexuals amb la menor i diu que va veure a un altre dels acusats 'Mohammed' entrant a una habitació amb ella. Però, assegura que la noia volia.

El segon acusat Mohammed reconeix haver mantingut relacions sexuals amb la menor. Però assegura que van ser consentides i que ella fins i tot li va demanar que fossin parella, però ell tenia xicota i li va dir que no podia ser. Assegura que tots dos anaven borratxos.

L'infern de la víctima

La víctima, de 19 anys, va declarar aquest divendres quines són les seqüeles físiques i psíquiques que arrossega arran de la brutal agressió. A preguntes del seu advocat sobre com ha evolucionat la seva vida després de la nit del 13 de juliol de 2019, la jove responia: "La meva vida després d'això ha canviat molt. He engreixat 40 quilos, en any i mig, per l'ansietat que tinc i per ser a la meva habitació sense poder sortir".

La noia s'ha vist obligada a abandonar els seus estudis. "No puc anar sola pel carrer. No em sento segura. Dormo en estat d'alerta. He intentat seguir amb les classes, però no he pogut. La meva vida és una "puta basura". Assegura que té pensaments de suïcidi diàriament.

La nit dels fets

La matinada del 13 de juliol de 2019, la jove, que aquells moments era menor, va conèixer a la Plaça Europa de Manresa a un grup de nois. Ells li van manifestar que anaven, més tard, a les festes d'un municipi pròxim. Ella també anava en la mateixa direcció, ja que, havia quedat allà amb la seva cosina. Mentre feia temps, els nois la van convidar a menjar alguna cosa en el seu pis; un immoble ocupat en un edifici mitjà derruït en el barri de les Escodines de Manresa. A l'interior del lloc, hi havia més homes. Van ballar i van beure uns 'xopets' de whisky. La noia ha indicat que en cap moment li van fer cap insinuació sexual. "Em trobava a gust".

En un moment donat, "em van insistir que em veien molt malament i que necessitava descansar. Em vaig negar, però van insistir, i em van portar una mica forçosament. Em vaig tombar en el llit i vaig intentar dormir, però no vaig poder", ha relatat la víctima. Al poc, va entrar un dels joves, que la va violar. "Li vaig fer entendre de totes les formes possibles que no volia, vaig xisclar, li vaig dir que parés". Després de la primera agressió, va entrar a l'habitació un segon individu. "Dubto si em va penetrar, però sí que em va tocar i volia que jo li toqués a ell", ha explicat la víctima. Després van entrar un tercer i un quart individus que van tornar a violar-la.

"Tenia por per la meva vida"

La noia, després de l'última violació, va aconseguir telefonar a Emergències amb el telèfon mòbil que el quart violador s'havia deixat a l'habitació. Quan els agressors es van adonar, li van arrabassar el mòbil. "Tenia por per la meva vida", ha reiterat.

55 anys de presó

La Fiscalia els demana en total 55 anys de presó. A 3 d'ells, per agressió sexual i violació i, per un quart, per violació amb grau de temptativa.