Enlaces accesibilidad
Consum

Els comerciants pateixen per l'abastiment durant el 'Black Friday'

  • Un de cada tres consumidors aprofitarà el ‘Black Friday’ per avançar les compres de Nadal
  • Un 80% dels comerciants espera una campanya igual o millor que la del 2020
  • Randstad estima que el ‘Black Friday’ i el ‘Cyber Monday’ generaran 7.000 llocs de treball

Per
La campanya del 'Black Friday' crearà 7.000 llocs de treball

Els problemes per la crisi de subministrament no aturarà el Black Friday, la gran jornada de compres amb preus rebaixats a les portes de Nadal. No obstant això, quatre de cada deu comerciants reconeixen haver tingut problemes d’abastiment. D’aquests, un 40% apunten que les dificultats estaven relacionades amb les matèries primeres i el 60 % restant apunta a qüestions logístiques i de transport.

La campanya del 'Black Friday' crearà 7.000 llocs de treball

La campanya del 'Black Friday' crearà 7.000 llocs de treball RTVE.es

Un 34% dels consumidors avançarà les compres de Nadal

Els descomptes en el preu dels productes i la incertesa que genera la crisi en la cadena de subministrament han provocat que un 34% dels espanyols hagi decidit aprofitar la campanya del ‘Black Friday’ i ‘Cyber Monday’ per fer les compres de Nadal. No obstant això, un 27% dels enquestats per l’Associació d’Empreses de Fabricants i Distribuïdors (Aecoc) afirmen que mai han comprat durant aquesta campanya i tampoc tenen intenció de fer-ho aquest any perquè consideren que els descomptes són “insuficients”.

Més de la meitat dels enquestats ha assegurat que aprofitaran la campanya per comprar roba, calçat i accessoris. Altres productes que recull l'enquesta és que es vendran en gran quantitat són els articles d’informàtica, telefonia i electrodomèstics.

Ocupació a Catalunya durant el ‘Black Friday’

Molts empresaris contractaran personal per poder afrontar l’increment de la demanda que suposarà la campanya. Les previsions de Randstad apunten que ‘Black Friday’ i ‘Cyber Monday’ crearan 7.000 llocs de treball a Catalunya, principalment en els sectors del comerç i la logística. Aquesta xifra suposa un increment del 48,3 % respecte a l’any anterior a la pandèmia, el 2019.

Pel que fa al conjunt de l’Estat, s’estima que es contractaran a més de 43.000 persones, una xifra que no es produïa des de fa vint anys. Aquestes dades apunten que el comerç electrònic “s’està consolidant com a tendència de consum” i el sector de la logística “s’està mostrant com un dels més dinàmics en la recuperació econòmica”, ha afirmat el director de Randstad, Valentín Bote.

Previsió dels comerciants i empresaris

Un 80 % dels socis de la patronal Pimec preveu que la campanya del Black Friday d’enguany sigui igual o fins i tot més profitosa pels comerços respecte a l’edició de l’any anterior. Aquest pronòstic està relacionat amb el fet que més del 70% dels empresaris considera que el seu negoci continuarà en peu durant el 2022, l’any passat aquesta xifra no arribava a la meitat.