Enlaces accesibilidad
Violència masclista

Santa Coloma de Gramenet posa en marxa una iniciativa per erradicar la violència masclista

  • Santa Coloma posa en marxa una iniciativa innovadora i única arreu de l’Estat
  • El Govern farà un estudi sobre l'atenció que reben les víctimes de violència masclista i el seu acompanyament
  • Barcelona obrirà un segon equipament a la ciutat per atendre les dones víctimes de violència masclista

Per
Santa Coloma de Gramenet compta amb una xarxa d'espais segurs davant possibles agressions

Per fomentar la prevenció i contribuir a l'erradicació de les violències masclistes, el barri de Santa Coloma de Gramenet posa en marxa una iniciativa innovadora i única arreu de l’Estat en la prevenció i l’erradicació de les violències masclistes.

Xarxa Violeta

L’anomenada Xarxa Violeta serveix per crear espais segurs contra les violències masclistes i LGTB-fòbiques. Si alguna persona se sent amenaçada al carrer, pot acudir als establiments i serveis adherits al projecte, que ara compta també amb la complicitat del veïnat i clubs socials com els 'bikers' de la ciutat.

La Federació d'Associacions de Veïns contribueix a tenir comunitats segures als barris identificant el veïnat col·laboratiu amb adhesius liles fàcils de reconèixer.

Nou equipament a Barcelona per atendre víctimes

Una altra forma d’erradicar aquest tipus de violència són els equipaments de l’Ajuntament. La tinent d'alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI a l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, ha anunciat que la ciutat obrirà un segon equipament per atendre víctimes de violència masclista.

Amb el nou espai es vol desdoblar, ampliar i reforçar el Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) a dones maltractades. Actualment, el servei té un únic punt d'atenció ubicat a Nou Barris i el segon equipament es vol obrir a l'esquerra de l'Eixample. Així es vol respondre a l'augment de la demanda, ja que el 2021 el SARA ja ha atès fins a finals d'octubre un 30% més de dones que tot el 2019. Pérez també ha anunciat la creació de 44 noves places d'acollida, ja que ara són totes plenes.

Oficina del Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida (SARA)

Oficina del Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida (SARA)

El Govern farà un estudi sobre l'atenció que reben les víctimes

I justament aquest dimarts, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, de manera conjunta amb la conselleria de Feminismes i Igualtat, Tània Verge, ha presentat una guia per detectar les violències masclistes digitals en un acte al Complex Central dels Mossos, a Sabadell. Es tracta d'un document adreçat a la població en general on es detallen les eines de què es disposa per a fer-hi front.

Guia sobre violències masclistes digitals

Guia sobre violències masclistes digitals

L’estudi servirà per analitzar l'atenció que reben les víctimes de violència masclista des del moment en què interposen la denúncia davant dels Mossos d'Esquadra fins a l'acompanyament rebut durant tot el procés.

L'anàlisi ha de servir per conèixer l'opinió de les víctimes i incorporar coneixements, sensibilitat i eficàcia.