Enlaces accesibilidad
20 anys d'impunitat

El jutge desestima la petició per sumar noves imputacions i diligències en el cas d'Helena Jubany

  • El jutge tanca la porta a la petició que la família havia fet
  • L'advocat demanava investigar dues persones de l'entorn de la UES i l'usuari que l'assetjava en xats d'Internet
  • L'anàlisi del disc dur de l'ordinador de la jove, el maig d'aquest any, va suposar una nova reobertura del cas

Per

La família d'Helena Jubany demana al jutjat de Sabadell que imputi tres sospitosos pel crim

El titular del jutjat de primera instància número 2 de Sabadell, Joan Díaz Villar, ha desestimat la petició de l'acusació particular en el cas d'Helena Jubany per sumar noves imputacions i diligències en la investigació.

Helena Jubany a les seves pràctiques com a periodista

Helena Jubany a les seves pràctiques com a periodista

Nous sospitosos?

Benet Salellas, advocat de la família de la víctima, assassinada el 2 de desembre de 2001 a Sabadell, havia demanat incorporar tres nous sospitosos:

Dues persones de l'entorn de la Unió Excursionista de Sabadell i l'usuari que assetjava la bibliotecària en xats d'Internet. Aquesta persona seria clau en la investigació perquè ha aflorat arran de l'anàlisi del disc dur de l'ordinador d'Helena Jubany, acordat pel jutjat el maig d'aquest any, i que va suposar una nova reobertura del cas.

Joan Jubany ha criticat la manca d'implicació en la resolució del cas del grup d'investigadors de la Policia Nacional i ha exposat que va ser ell mateix qui va acabar aportant-los la identitat de la persona que s'amagava darrer d'aquell pseudònim d'Internet.

El cas prescriu aquest febrer

En la interlocutòria, el jutge tanca la porta a la petició que la família havia fet aquesta mateixa setmana, aplanant el camí a què prescrigui el cas si abans del mes de febrer no es presenta cap prova o indici que alteri la investigació. En aquest sentit, considera que pel que refereix als dos membres de la Unió Excursionista de Sabadell (UES) "no hi ha cap element que els vinculi amb l'objecte de la reobertura de les actuacions acordada en la interlocutòria de 18 de maig de 2021 ni amb les diligències d'investigació practicades", detalla.

Pel que fa a la tercera persona proposada com a investigada, el jutge considera que s'hauria d'incloure a la causa si hi haguessin indicis que la vinculessin l'usuari Rius Cant, amb qui xatejava Jubany, amb el seu assassinat, i relacionar aquest usuari amb la persona en qüestió.