Enlaces accesibilidad
Carregues policials

Tensió en un acte de l'entitat unionista S'ha acabat! a l'UAB

  • Un centenar d’estudiants llencen pots de fum contra el cordó policial i els Mossos carreguen
  • VOX, Cs i PPC s'afegeix a l'acte de la plataforma constitucionalista entre les protestes estudiantils

Per
Carregues policials a la manifestació de la UAB contra S'ha acabat!

A la Universitat Autònoma de Barcelona s'ha viscut un episodi de tensió. Ha estat amb relació a un acte impulsat pel col·lectiu constitucionalista S'ha Acabat! i la presència de dirigents de Vox, Ciutadans i PP.

Tensió a la porta de l’Auditòri de la UAB

Uns 100 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s'han concentrat aquest dijous al campus de Cerdanyola del Vallès (Barcelona) per a protestar en contra de l'acte 'En defensa de la llibertat' que ha convocat la plataforma unionista S'ha Acabat! a la universitat. Han llançat pots de fum contra el cordó policial i els Mossos d'Esquadra han carregat.

Els manifestants han començat la protesta a les 9.30 hores i cap a les 10.00 han començat a llançar pots de fum contra el cordó policial, després del que els agents han carregat amb les porres encara que no han dissolt la concentració. Els manifestants han cridat consignes com 'Fos feixistes de la universitat' i 'La UAB serà la tomba del feixisme' davant l'edifici on se celebra l'acte, protegit per un cordó policial.

Cs, PP i Vox participen a l’acte

L'acte s'ha pogut celebrar finalment a dins l’auditori i hi han assistit el líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, i el diputat de Cs Nacho Martín Blanco; el president del PP català, Alejandro Fernández, i el regidor del PP Josep Bou; els diputats de Vox Antonio Gallego i Manuel Costa, i el president de SCC, Fernando Sánchez Costa.

En l'acte, al qual han assistit unes 50 persones, el vicepresident, Jordi Salvadó, ha fet una crida en defensa de la llibertat d'expressió en la universitat i ha urgit al fet que els estudiants contraris a la seva plataforma també els "escoltin" i respectin els seus drets, en les seves paraules.