Enlaces accesibilidad
Receptes

Crackers de formatge amb farina de cigrons

Notícia - En Línia 
  • Al programa En Línia parlem dels diferents tipus de farines i les seves característiques amb la xef Ada Parellada i la nutricionista Noemí Cuenca
  • La xef del restaurant Semproniana ens prepara uns craquers saludables a base de farina de cigró
  • Descobreix totes les alternatives a la farina de blat a RTVE Play

Por
En Línia - Crackers de formatge amb farina de cigrons

La xef del restaurant Semproniana, a Barcelona, Ada Parellada, ens ensenya com preparar uns crackers o coques amb farina de cigró i crema de formatge que tant poden menjar-se d'aperitiu com de postres.

La recepte és apta per celíacs i els crackers no porten ni ous ni làctics. La farina de cigró té moltes propietats, és rica en proteïna i fibra.

Crackers de formatge amb farina de cigrons
Ingredients Preparació
  • 170 g de farina de cigró
  • 70 ml d'aigua
  • 15 ml d'oli
  • Orenga
  • Cúrcuma
  • Sal
  • Sèsam
  • Pebre
  • Crema de formatge
  • Poma
  • Raïm
  • Magrana
  • Nous
  1. Tallem la poma a làmines primes
  2. Netegem el raïm i el tallem a quarts
  3. Barregem en un recipient la farina de cigrons amb la sal, l'orenga, les llavors de sèsam, la cúrcuma i una mica de pebre negre.
  4. Afegir l'oli d'oliva i 60 ml d'aigua.
  5. Comencem a barrejar amb les mans i tirem una mica més d'aigua si és necessari. Hem d'obtenir una massa lleugerament humida, que es pugui pastar sense que s'enganxi.
  6. Fem una bola i deixem reposar a la nevera uns 10-15 minuts. Preescalfam el forn a 170 °C
  7. Posem la massa entre dos papers de forn i l'estirem amb un corró fins a deixar un gruix molt fi, d'uns 3 mm.
  8. Tallem la massa en rectangles amb un ganivet
  9. Enfornem durant uns 12-15 minuts, fins que estiguin daurats. Deixem refredar sobre una reixeta
  10. Un cop freds afegim la crema de formatge i damunt i col·loquem la fruita i les nous al nostre gust

Si estàs interessat en alternatives a la farina de blat, no et perdis les recomanacions que ens van fer l'Ada Parellada i la nutricionista Noemí Cuenca a l'En Línia.