Enlaces accesibilidad
Futbol femení

El clàssic de les estrelles: el proper repte d'Alexia Putellas

  • Alexia Putellas afronta el clàssic després de guanyar la Pilota d'Or
  • Reial Madrid i Barça arriben amb una gran forma física, en el que es preveu sigui un partit força igualat
  • 12 de desembre, a les 11:50h, el clàssic de fútbol femení a La 1 i a RTVE Play

Per
La jugadora del FC Barcelona Alexia Putellas
La jugadora del FC Barcelona Alexia Putellas

Alèxia Putellas és la primera futbolista espanyola en aconseguir la Pilota d'Or. Seixanta-un anys després del guardó guanyat per Luís Suárez, cap futbolista amb nacionalitat espanyola havia arribat al número u del rànquing mundial en l'àmbit individual.

Després d'assolir el triplet (Copa de la Reina, Lliga i Champions) amb el Barça i liderar com a capitana de la Selecció Espanyola a obtenir la classificació per a l'Eurocopa 2022, la migcampista té com a proper repte guanyar el clàssic d'aquest diumenge 12 de desembre. Putellas està preparant ja el partit amb les seves companyes, entre les quals hi ha Jenni Hermoso i Irene Paredes. La davantera va quedar en segona posició al rànquing de la Pilota d'Or i Paredes, quinzena.

El Barça, líder invicte (12 victòries en 12 partit), màxim golejador (72 gols a favor) i millor defensa (només 3 gols en contra) visita l'Estadi Alfredo Di Stéfano amb un Madrid en ratxa, amb un registre de quatre victòries i un empat als darrers cinc matxos disputats. A més, el conjunt entrenat per Alberto Toril és la cinquena millor defensa de la competició, amb 17 gols encaixats a les dotze jornades jugades.

Els dos conjunts han triomfat a la jornada d'aquesta setmana a la competició europea. El Barça ve de guanyar de forma contundent al camp de l'Arsenal per 4-0. Hermoso va fer dos gols i està en un moment de forma òptim. Tanmateix, les blanques van guanyar 3-0 al Breidablik, amb doblet de Asllani. Moment molt dolç per ambdós equips.

Les dues màximes golejadores

A escala individual, estem davant d'un enfrontament entre les dues màximes golejadores de la competició: Oshoala i Ferreira, amb 11 i 10 gols respectivament. El Barça, a més, comptarà amb altres tres golejadores del top-5: Putellas, Hermoso i Martens, amb 9, 9 i 7 gols respectivament. I, per descomptat, els dos equips comptaran amb algunes de les jugadores amb més qualitat tècnica i tàctica del món. Putellas ja ha arribat al més alt individualment.

Estem davant d'un enfrontament més igualat del que pugui dir la classificació, marcada per un mal inici de campanya per part de les madrilenyes. Una situació que estan revertint amb bons resultats als darrers partits. Un clàssic sempre és especial i a ningú li agrada perdre. Aquest diumenge 12 de desembre, a La 1 i a RTVE Play, a partir de les 11.50 h, podrem començar a gaudir de la prèvia d'un enfrontament que va més enllà del mateix partit.