Enlaces accesibilidad
Festival de música

Coneix el cartell de la 33a edició del Guitar BCN!

  • Judit Neddermann, Andrea Motis, Joe Satriani, Pat Metheny i Adriana Calcanhotto són alguns dels artistes convidats
  • Ferran Palau inaugurarà el festival el 28 de gener al Palau de la Música
  • El certamen sempre ha tingut una ocupació superior al 90%

Per
Judit Neddermann, Ferran Palau, Andrea Motis, Ligabue, Joe Satriani, Pat Metheny i Adriana Calcanhotto, al Guitar BCN

El Guitar BCN ha desgranat aquest dijous el cartell de la 33a edició. Entre els 45 noms confirmats, destaquen un concert especial de Judit Neddermann, amb Joan Manuel Serrat com a convidat, i Ferran Palau, que inaugurarà el festival el 28 de gener. Tots dos debutaran al Palau de la Música.

Artistes catalans

El ventall català el conformen artistes com Miguel Poveda, Andrea Motis, Manu Guix, Mazoni, Las Migas, XY, Miquel i Litus.

Artistes internacionals

El certamen també incorpora apostes internacionals, algunes ajornades per la pandèmia, com Ligabue, Joe Satriani, Pat Metheny, Zucchero i Adriana Calcanhotto. Miguel Ríos, Rosario, Los Secretos, Pedro Guerra, Ismael Serrano, Mikel Erentxun i Coque Malla completen els reclams del festival, que s'allargarà fins al 20 de setembre.

ROSARIO FLORES

ROSARIO FLORES

Els ja anunciats concert de Carlos Sadness (18/03) al Sant Jordi Club i l'adeu dels Arnau Griso (13/02 i 15/02, Razzmatazz), al costat de Rufus Wainwright (01/04, Palau de la Música), Trombone Shorty (03/06, Razzmatazz ) i James Taylor (20/09, Palau de la Música), que tancarà el certamen, també formaran part del Guitar BCN.

Artistes nacionals

Quant a les propostes de fora de Catalunya, la directora artística Judit Llimós ha destacat també Dani Fernández (01/04, Razzmatazz), Álvaro de Luna (18/06, La [2] de Apolo), Carmen Boza (10/03, La [2] de Apolo) i Fredi Leis (16/06, Luz de Gas). La programació també inclou la poeta més popular del país, Elvira Sastre (10/02, Barts), a més dels granadins Lori Meyers (04/02, Barts), el toc sureny contemporani de Maria Peláe (18/03, Casa Seat) i Raúle (18/05, Luz de Gas) i les sonoritats populars que portarà Rodrigo Cuevas (23/02, Casa Seat).

DANI FERNÁNDEZ

DANI FERNÁNDEZ

Propostes destacades

La proposta inaugural del festival, amb Ferran Palau, oferirà el públic el 28 de gener l'estrena del seu nou disc, 'Joia'. "Un concert únic i exclusiu que no girarà", segons ha precisat Judit Llimós. Per Palau, serà una "ocasió especial" que coincidirà amb els seus deu anys de carrera musical. Palau ha reconegut que, com que no és "gaire nostàlgic" segurament no interpretarà cançons del primer disc, tot i que sí que ressonaran alguns dels grans 'hits'.

La cantant de Vilassar ha avançat que l'actuació 'Judit Neddermann & Friends', que tindrà lloc el 2 d'abril en el seu debut al Palau de la Música, serà especial perquè comparà amb col·laboracions que s'aniran concretant properament. La presència de Joan Manuel Serrat, que sí que s'ha donat a conèixer, fa "molta il·lusió" a la cantant, ja que és un dels seus referents. "Poder cantar amb ell al Palau és com un bateig", ha bromejat.

Una altra de les propostes destacades és la que arribarà de la mà d'Andrea Motis, que es distancia del jazz i inicia un nou projecte musical. "Per mi és una exploració, m'ho he passat molt bé anant a una altra banda. Em segueixo considerant músic de jazz però el nou disc té sabor de jazz però amb altres qüestions dins.

Guitar BCN, al 90%

El director de TheProject, Joan Roselló, ha posat en valor que el festival sempre tingui una ocupació superior al 90%, que afirma que respon a la "sensibilitat" per escollir els grups i a l'aposta per premiar el "talent local". "Fem conviure artistes reputats i consolidats, amb carreres de llarg recorregut, amb propostes més emergents", ha constatat.