Enlaces accesibilidad
Una actriu que no s'atura

Sílvia Marsó reivindica la visibilitat de les actrius de més de 50 anys

  • L'actriu Sílvia Marsó ha dit a Noms propis que les actrius que ja han fet els 50 troben feina al teatre però no al cinema
  • Per aquesta actriu catalana que porta molts anys treballant a Madrid, les arts escèniques són molt més que entreteniment
  • Coneixem algunes anècdotes de la seva vida que ha estat sempre molt discreta i que va començar a televisió a TVE Catalunya

Per
Noms Propis - Silvia Marsó, actriu

Sílvia Marsó se'ns descobriex a Noms propis, programa d'entrevistes de TVE Catalunya, en la maduresa de la seva professió i com una actriu que no s'atura. Continua buscant projectes que l'engresquin i aprenent, i defensa el dret de les dones que ja no són tant joves a treballar més al cinema.

La coneixem de moltes obres de teatre, cinema i televisió des que va començar als 18 anys a TVE Catalunya a l'espai Gent d'aquí.

Chico Ibáñez Serrador la va fer molt popular com a hostessa del concurs Un, dos, tres...responda otra vez quan al 1983 la va contractar quan buscava dones que podessin actuar i ballar.

Sílvia Marsó, Chicho Ibáñez Serrador i Kim Manning a un assaig de l'Un, dos, tres

Sílvia Marsó, Chicho Ibáñez Serrador i Kim Manning a un assaig de l'Un, dos, tres rtve

Nascuda a Barcelona, Marsó ha viscut gran part de la seva vida a Madrid. Es va canviar el cognom en homenatge al mític mim francès Marcel Marceau. Els seus primers estudis professionals els va fer a l'Institut del Teatre amb Albert Boadella de professor.

Una vida discreta

Per Sílvia Marsó, el glamour i la fama és la part de les arts escèniques que s'ha de patir, però ella veu l'actuació, sobretot en teatre, com un motor de la societat, perquè la seva font és el pensament crític i reflexiu.

Marsó reconeix que potser es va equivocar quan amb l'arribada de les cadenes privades a Espanya va rebutjar ser la presentadora estrella d'una cadena que li pagava una fortuna. Reconeix que potser ho hauria d'haver acceptat, però en aquell moment va prioritzar formar-se i continuar la carrera d'actriu.

Un aspecte que li preocupa molt de la professió és la falta de papers per a dones de més de 60 anys al cinema. Diu que sent les que més cultura consumeixen, les dones haurien de trobar més paritat i igualtat d'oportunitats. Per això pertany a l'associació CIMA, d'actrius i dones de cinema i mitjans audiovisuals.

Sílvia Marsó està orgullosa d'haver interpretat, Miguel de Cervantes, Federico García Lorca o Henrik Ibsen i assegura que d'aquests clàssics mai no en tocaria una coma, però que li agrada aportar idees quan treballa en obres actuals. Ha produit en solitari Veinticuatro horas en la vida de una mujer, de l'escriptor austríac Stefan Zweig. A més, se'ns descobreix com a una dona a qui agrada fer gires i que mai no té mandra d'anar a províncies, ja que diu que és un compromís amb les arts escèniques portar les obres de teatre a tots els racons.

Per cert, va ser la primera persona que va cantar en català a l'Un dos tres i va conèixer Ava Gardner. Descobriu en el Noms propis aquestes anècdotes i quines paraules li dir la gran actriu nord-americana, que Sílvia Marsó recorda sempre.