Enlaces accesibilidad
Teatre

El Mercat de les Flors aposta aquest Nadal per dos muntatges dirigits als més petits

  • Presenta 'Geometria', de la companyia Roseland Musical i l'estrena de 'Paisatges', un espectacle-taller de Cristina Martí
  • El centre acollirà durant les festes 'NUYE', una peça de la companyia de circ 'eia' que reflexiona sobre les relacions de parella
  • En cap de les tres propostes han venut més d'un 70% de les entrades

Per
El Mercat de les Flors aposta aquest Nadal per una programació dirigida al públic infantil

El Mercat de les Flors aposta aquest Nadal per una programació dirigida especialment al públic infantil i juvenil.

Ho fa amb dos muntatges pensats per aquestes franges d'edat: 'Geometria', de la companyia Roseland Musical i l'estrena de 'Paisatges', un espectacle-taller de Cristina Martí.

El centre també acollirà durant les festes 'NUYE', una peça de la companyia de circ 'eia' que reflexiona sobre les relacions de parella.

70% d'aforament

Sobre la limitació d'aforament en la cultura, des del Mercat de les Flors han explicat que en cap de les tres propostes han venut més d'un 70% de les entrades, de manera que adaptar-se a la restricció "no és cap dificultat". Així ho ha assegurat el responsable del departament de programes, Marc Oliver.

L'espectacle-taller 'Paisatges'

El Mercat de les Flors estrenarà el pròxim 26 de desembre l'espectacle-taller 'Paisatges', que ha fet en coproducció amb la coreògrafa Cristina Martí i l'equip de CreaMoviment. Es tracta d'un muntatge participatiu per a famílies amb infants de 0 a 5 anys, a les que se'ls proposa una "experiència artística oberta" basada en la dansa contemporània i la música en directe dels compositors Erik Satie i Béla Bartók.

A partir d'un element com és la cinta de pintor, dues ballarines i un pianista s'encarreguen de "dibuixar", amb el cos i la música, paisatges "abstractes, juganers, íntims i suggerents".  "Tenia molt clar que la peça no podia ser una peça tancada, perquè volíem que els infants hi participessin", ha explicat la coreògrafa Cristina Martí. En aquest sentit, la proposta no es fa en un escenari convencional, sinó que els ballarins se situen al mateix nivell que el públic, distribuït en grups bombolla envoltant els artistes en forma de rotllana.

'Geometria', adreçada a adolescents

Una altra de les propostes del Mercat de les Flors per Nadal és 'Geometria', de Roseland Musical. Es tracta d'un muntatge abstracte que combina dansa i tecnologia per tal d'abordar la "veritable dimensió" de les figures geomètriques. Tot plegat amb una combinació de música, poemes i imatges, on el públic pot interactuar gràcies a les projeccions en 3D. Així, per a l'espectacle cal posar-se unes ulleres especials.

El muntatge s'adreça als adolescents. "És una edat on hem vist que es desconnecta molt del teatre i especialment dels espectacles de dansa", ha valorat la coreògrafa Marta Almirall. 'Geometria', per tant, pretén revertir-ho. A més, s'ha creat de manera "col·lectiva" amb coreògrafs joves, formats en danses urbanes i contemporànies. El muntatge ja es va estrenar al Grec i després al Temporada Alta. Enguany al Mercat de les Flors s'oferiran quatre funcions -el 28 i 30 de desembre i el 2 i 4 de gener- en les que en acabar el públic podrà veure com funciona tota la part tecnològica de la proposta.

La companyia de circ 'eia' reflexiona sobre les relacions de parella

A banda dels espectacles per infants i adolescents, el Mercat de les Flors també oferirà durant els dies de Nadal 'NUYE', una proposta de la companyia de circ 'eia' que reflexiona sobre les relacions de parella. Es tracta d'un muntatge de "circ contemporani", tal com ha definit Fabrizio Gianni, un dels membres de la companyia, que compta amb sis acròbates dalt l'escenari. La proposta combina el llenguatge acrobàtic amb el coreogràfic i sorgeix arran de l'exploració de les diverses dinàmiques de les relacions, enteses com un lligam "estret" entre dues persones. 'NUYE' ('Nosaltres' en napolità) es va estrenar al Festival Grec d'aquest any i ha fet gira per altres ciutats catalanes i també per Europa (Ginebra i França).