Ada Colau tornaria a guanyar amb més avantatge sobre ERC
- Els comuns obtindrien un 14,8% dels vots, 4 punts més que ERC
- Colau obté un 4,2, la pitjor nota d'ençà que és alcaldessa
- La meitat dels barcelonins creu que la gestió és dolenta o molt dolenta
Barcelona en Comú, la formació que encapçala Ada Colau, tornaria a guanyar les eleccions a l'Ajuntament amb el 14,8% dels vots, segons el baròmetre semestral municipal. Són pràcticament 4 punts i mig més que la següent força, ERC, que obtindria el 10,2% del sufragi.
El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha celebrat que per primera vegada després dels comicis de 2019 "es trenca l'empat tècnic entre republicans i comuns". De fet, la formació de Colau millora pràcticament un punt, mentre que la d'Ernest Maragall, que és l'únic candidat que aprova, en retrocedeix 4. La següent força seria el PSC amb el 7,4% dels vots, 4,7 menys que als darrers comicis.
La pitjor nota per Colau des que és alcaldessa
En canvi, el baròmetre municipal no és tant favorable per Ada Colau pel que fa a la valoració del seu mandat. El sondeig li atorga la pitjor not des que va arribar al càrrec al 2015 amb un 4,2. De fet, només Ernest Maragall, aprova amb un 5,2, just per sobre del socialista Jaume Collboni, soci de govern de Colau, que es queda en un 4,7. També supera l'actual alcaldessa Elsa Artadi (4,4) i Eva Parera de Barcelona pel Canvi (4,5), que per primera vegada apareix en el sondeig.
La inseguretat, la principal preocupació
En aquesta mateixa línia, prop de la meitat dels barcelonins considera dolenta o molt dolenta la gestió municipal. Aquest percentatge (49,4%) està deu punts per sobre del baròmetre de l'estiu passat. La inseguretat continua sent la principal preocupació per als veïns de Barcelona -un 20,8% d'ells consideren que és el problema més greu de la ciutat-, seguit de la neteja, l'accés a l'habitatge, la gestió política municipal i l'atur i les condicions laborals.
"El factor que ha influït en aquest pessimisme generalitzat sobre l'estat de la ciutat, el país o l'Estat", ha defensat Martí. "Probablement és aquesta constatació que la covid encara no és passat, sinó present, i que encara ens condicionaria bona part del nostre futur", ha afegit, alhora que ha defensat que "les dades objectives" de l'economia de la ciutat són "més positius que les valoracions que apareixen en el baròmetre".
L'estudi ha estat elaborat a partir de 802 entrevistes telefòniques a barcelonins amb dret a vot realitzades entre el 22 de novembre i l'1 de desembre.