Enlaces accesibilidad
Paeria de Lleida

Miquel Pueyo no supera la moció de confiança dels pressupostos

  • L'alcalde de Lleida considera "una temeritat" bloquejar els comptes de la Paeria
  • Els grups de l'oposició tenen un mes per trobar un candidat alternatiu
  • Si no ho aconsegueixen els pressupostos s'aprovaran automàticament

Per
Pueyo no supera la qüéstió de confiança dels pressupostos

L'alcalde de Lleida, el republicà Miquel Pueyo, que governa en minoria amb Junts, no ha superat aquest dilluns la qüestió de confiança per aprovar els pressupostos per l'any que ve. Ara tots els grups de l'oposició tenen un mes per posar-se d'acord, trobar un candidat alternatiu i presentar una moció de censura contra Pueyo. Si no ho aconsegueixen els comptes de la Paeria s'aprovaran automàticament.

Termini d'un mes per presentar una moció de censura

La votació ha comptat amb els 12 vots a favor de l'equip de govern, ERC i Junts, amb l'abstenció del Comú de Lleida, el seu soci de govern fins al juliol, i els vots en contra del PSC, el PP i els regidors no adscrits. Pueyo ha lamentat que blocar els pressupostos "en un any com aquest és una autèntica temeritat, és un impacte a la línia de flotació i de l'economia i la societat lleidatana".

L'oposició remarquen la debilitat de Pueyo

Per la seva banda, el cap de l'oposició, el socialista Fèlix Larrosa,  ha remarcat que "dotze regidors no sumen ni per aprovar el pressupost ni per aprovar el pla general ni molts altres expedients". La portaveu del Comú de Lleida, Elena Ferre, ha assenyalat que en el seu grup la decisió no ha estat fàcil, i que han valorat que "pitjor és mantenir una ficció que no arregla les coses".

El portaveu del PP,  Xavier Palau, ha assegurat que la Paeria s'ha convertit gairebé en un club d'amics en el qual un té una línia vermella amb un grup i un altre amb un regidor" i ha afegit que l'aprovació no pot estar lligada només al projecte d'alberg municipal del barri de Pardinyes.