Enlaces accesibilidad
Menú sorprenent

El català Guillem Serrat guanya la 9a edició de Masterchef Junior

Per
Guillem Serrat guanya la 9a edició de Masterchef Junior

Guillem Serrat ha estat el guanyador de la 9a edició de MasterChef Júnior. El terrassenc, de 12 anys, ha enlluernat el jurat amb un menú inspirat en la terra i la família. El petit cuiner ha assegurat que aquest reconeixement li ha suposat "una explosió d'energia".

Des del primer programa va confessar que el seu somni era convertir-se en xef professional. Els jutges han destacat les seves maneres de gran cuiner. Tot això barrejat amb una gran maduresa, molta organització, una dosi de tranquil·litat i un espectacular menú final ha fet triomfar al Guillem, guanyador de 'MasterChef Júnior 9'.

Guillem Serrat, de 12 anys, guanyador de 'MasterChef Junior 9'

Guillem Serrat, de 12 anys, guanyador de 'MasterChef Junior 9' RTVE Catalunya

Premi de 12.000 euros

Guillem, Carla, Olivia i Ariel han demostrat el seu gran nivell i tots els coneixements apresos al llarg de l'edició. Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nágera i Jordi Cruz han remarcat el valor del treball dels quatre aspirants, però només el nGuillem ha pogut aixecar el trofeu després d'un emotiu duel amb Carla. El guanyador s'ha emportat 12.000 euros i un curs de cuina de quatre dies en el Basque Culinary Center.

"És al·lucinant, és un somni complert. Soc la persona més feliç del món i no tinc paraules per a agrair a 'MasterChef' el fet de permetre'm gaudir d'aquesta experiència màgica", va afirmar somrient i emocionat Guillem. "Tens una personalitat i un saber fer increïble. Has fet un grandíssim treball", van sentenciar els jutges.

El menú: inspirat en els estius en família

Guillem va sorprendre el jurat amb el seu menú final: tàrtar de gamba vermella amb romesco de kimchi i crispetes d'alvocat, inspirat en els estius en família. "Això és molt atrevit, una combinació guanyadora. És un treball de cuiner singular", va afirmar Jordi Cruz. El xef convidat, Eneko Atxa, amb 5 estrelles Michelin, va afirmar: "Bonic, ric, ben pensat i de territori. Podria trobar-me aquest plat en un restaurant professional".

Com a plat principal, Guillem va presentar uns canelons de galta amb esferes de formatge de la Garrotxa i amanida de bolets amb oli trufat. Jordi Cruz va confessar que "és una burrada de recepta, una idea meravellosa".

I per a tancar el seu menú final, Guillem també es va atrevir amb una crema catalana amb gelat d'avellanes, bescuit de sifó i terra de carquinyolis. Pepe Rodríguez va assegurar que era "unes postres perfectes, molt equilibrat". Però el colofó el va posar Jordi Cruz: "És una combinació bestial. La varietat de textures fa que sigui unes postres de 10".

Més que un talent de cuina

Més enllà dels menús elaborats, l'amistat que van demostrar Guillem i Carla, i les precioses paraules que es dedicaven després de cada valoració, posen de manifest que per als aspirants 'MasterChef' és molt més que un talent de cuina. És una experiència única on es demostra la companyonia i les ganes d'aprendre l'ofici.

El Guillem celebra haver guanyat la novena edició de 'MasterChef Junior'

El Guillem celebra haver guanyat la novena edició de 'MasterChef Junior' RTVE Catalunya

'Prime time'

La gran final va ser el programa amb més audiència d'aquesta novena edició i va liderar l'horari de màxima audiència d'aquest dijous: una mitjana d'1.581.000 espectadors i un 12,6% de quota de pantalla.