Enlaces accesibilidad
La UB i Vivotecnia en el punt de mira

Manifestació a Barcelona contra el sacrifici de 38 gossos

  • La societat es rebel·la contra aquesta “tortura científica”
  • 38 cadells de vuit mesos d'edat de la raça Beagle seran sacrificats després de 28 dies de proves
  • La Generalitat requereix informació sobre l'empresa Vivotecnia a la Comunitat de Madrid arran de l'estudi amb cadells

Per
Quines alternatives hi ha a l'experimentació amb animals?

La Universitat de Barcelona està en el punt de mira dels animalistes per haver contractat els serveis de l'empresa VIVOTECNIA per a fer experiments farmacològics i de toxicitat amb 38 gossos.

38 cadells de vuit mesos d'edat de la raça Beagle seran sacrificats després de 28 dies de proves. No tindran la possibilitat de ser adoptats sigui quin sigui el seu estat de salut.

38 cadells de Beagle seran sacrificats per la UB i Vivotecnia | Hector Marín

En una manifestació convocada aquest dissabte a Barcelona a Plaça Sant Jaume, els col·lectius animalistes i particulars demanaran la fi d'aquesta col·laboració, malgrat que diverses regulacions i la falta d'alternatives faci que encara sigui necessari l'ús dels animals en alguns àmbits de la investigació.

La raça número 1 en laboratoris

Els Beagles són una de les races de gossos més utilitzades als laboratoris d'experimentació pel seu tamany i el seu temperament dòcil. Provar medicaments és un dels seus treballs. Als 38 de Barcelona, se'ls està aplicant un antifibròtic mitjançant dosis úniques i repetides.

L'encarregat és VIVOTECNIA, un laboratori espanyol investigat per maltractament i per manipular assajos amb animals l’any 2021 a Madrid. A més, recentment ha estat relacionat amb atrocitats greus documentades per l'ONG britànica Cruelty Free International.

Aquesta mala reputació no ha impedit que la Universitat Barcelona hagi contractat els seus serveis després d'una oferta pública del Parc Científic d'uns 250.000 euros. Vivotecnia va ser l'únic candidat.

En declaracions a Ràdio 4, el màxim responsable de PACMA a Catalunya, Iván Guijarro, critica la manca de transparència sobre l'estat i la ubicació dels 38 animals.

La UB no preveu cap actuació

La Universitat de Barcelona assegura que l'estudi no ha començat encara, mentre que la Generalitat ha traslladat el conflicte a la Comunitat de Madrid, on està ubicat Vivotecnia, i a on la Justícia l'està investigant per presumpte maltractament animal.

La Universitat de Barcelona (UB) ha emès aquest dimarts un comunicat sobre les informacions publicades en mitjans de comunicació. La UB afirma que no hi ha prevista al PCB "cap actuació en els termes anunciats pels mitjans" però no concreta quines informacions nega, com si s'acabaran sacrificant els cadells.

Ada Colau es manifesta

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a la consellera del Govern de la Generalitat, Teresa Jordà, que eviti el sacrifici dels 38 cadells mitjançant una carta. "Li demanem a la Generalitat que exerceixi les seves competències i protegeixi els drets dels animals. Barcelona sempre estarà en contra del maltractament animal".