Enlaces accesibilidad
Edifici incendiat

Els veïns desallotjats per un incendi a Solsona no saben quan tornaran

  • El risc d'esfondrament per una esquerda ha impossibilitat que hi puguin tornar​
  • Cap persona ha resultat ferida
  • En total, tres edificis han sigut evacuats

Per
Una esquerda impossibilita la tornada dels veïns desallotjats per un incendi a Solsona

El centenar de veïns desallotjats per l'incendi en un bloc de pisos de Solsona (Lleida) encara no saben quan podran tornar a casa. El risc d'esfondrament de l'habitatge provocat per una esquerda ha impossibilitat que hi puguin tornar. Només han pogut entrar per recollir els seus objectes personals.

Al lloc dels fets, s'hi han desplaçat deu dotacions de bombers, que continuen inspeccionant la fissura que ha aparegut a l'edifici afectat per valorar els danys provocats. Fonts dels Bombers de la Generalitat i de la policia local de Solsona han comunicat que no hi ha hagut cap ferit.

L’esquerda determinarà si poden tornar o no

De moment, se'n desconeixen les causes de l'incendi. Els afectats es refugien ara a cases de familiars, amics o hotels i no saben encara quan hi podran tornar. En aquest sentit, l'alcaldessa de Solsona, Judit Gispert, ha explicat que dependrà de l'esquerda que els veïns puguin tornar a casa seva. "Cada dia valorarem si l'esquerda té moviments o no i, en funció d'això, valorarem si els edificis adjacents poden tornar a casa", ha assegurat. "El que estem intentant és donar servei a tothom", ha afegit.

Tres edificis evacuats

El foc s'ha produït al voltant de les 2:40 de la matinada del dilluns i ha cremat la segona planta d'un edifici de cinc plantes de la Plaça del Camp, al centre de Solsona. El pis de dalt també s'ha cremat quasi al complet i el del costat, al 50%. El foc s'ha estès també a una pila d'escombraries i fustes situada al pati de la primera planta.

Inicialment, només es van evacuar els 21 veïns del bloc directament afectat, però després a mesura que es va estendre el foc es va ampliar a tres edificis més. En total, 79 veïns han estat desallotjats.