Enlaces accesibilidad
Ajuts econòmics

Com es poden demanar les ajudes per a les empreses de l'oci nocturn?

Per

FECASARM demana la reobertura immediata de l'oci nocturn

La Generalitat ha obert una nova línia d’ajudes d’entre 15.000 i 120.000 euros per a les empreses de l’oci nocturn. L'objectiu és compensar els efectes de les restriccions en aquest sector que resta tancat des del 23 de desembre malgrat la flexibilització en altres sectors.

Els empresaris poden sol·licitar els ajuts a partir d’aquest dimarts. Aquestes són les claus de com demanar les ajudes i els criteris seleccionats.

Qui pot sol·licitar les ajudes?

Les ajudes van dirigides als treballadors autònoms i les pimes del sector de l’oci nocturn. S’hi poden acollir des de discoteques, sales de ball, sales de festa amb espectacle, bars musicals, karaokes, i discoteques de joventut. Això sí, han d’estar donats d’alta al cens d’activitats econòmiques a l’esmentat sector.

La principal obligació que han de complir els beneficiaris per poder rebre els ajuts és que han d’estar al corrent de pagament de tot deute amb l’Agència Tributària catalana i amb Hisenda, igual com amb la Seguretat Social.

Quan es poden demanar? I fins quan?

El tràmit per demanar-ho s’obre de forma telemàtica el 25 de gener, a les 9 h, i finalitzarà el 4 de febrer, a les 14 h.

On es poden demanar?

La presentació de les sol·licituds es farà temàticament a través de Canal Empresa de la Generalitat, al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda o a la pàgina web del Departament d’Empresa i Treball. Per agilitar la tramitació, el procediment inclou una declaració responsable, on els sol·licitants acreditaran que compleixen els requisits.

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha concedit l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat.

Quants diners pot rebre un beneficiari?

Els ajuts a l’oci nocturn que ofereix la Generalitat van dels 15.000 als 120.000 euros, en funció de les dimensions de l’establiment i del nombre de treballadors. La subvenció consisteix en un pagament únic a cada beneficiari.

  • Establiments de menys de 10 treballadors: fins a 15.000 euros
  • Establiments de 10 o més treballadors i aforament inferior a 1.300 persones: fins a 50.000 euros
  • Establiments de 10 o més treballadors i aforament igual o superior a 1.300 persones: fins a 120.000 euros

Quan es cobraran?

La Generalitat ha adoptat el procés de repartiment de "concurrència no competitiva": aquells que presentin la sol·licitud i compleixin amb els requisits cobraran. Però cobrarà primer el que primer presenti els papers. La Generalitat encara no ha fixat el termini de pagament, però tindrà un límit màxim de sis mesos una vegada s’obri la convocatòria.

Col·lapses a la web

L'última línia d'ajuts que es va obrir per paliar els efectes econòmics de les restriccions va acabar amb col·lapses les pàgines web. Aquest vegada, però, no se n'han enregistrat de moment.