Enlaces accesibilidad
Benidorm Fest

Qui serà el representant d'Eurovisió 2022?

Per

El Benidorm Fest ha posat Espanya en el punt de mira a escala europea

Ja està tot preparat per escollir el representant espanyol al Festival d'Eurovisió 2022.Aquest disssabte se celebrarà la gran final del Benidorm Fest després d’una semifinal molt lluitada. Anit la catalana Rigoberta Bandini va ser la gran triomfadora de l’última semifinal per passar a la final com a l’artista favorita i la més votada amb una cançó feminista.

Els altres classificats han estat el raper Rayden (90 punts), el jove Xeinn (81 punts) i Gonzalo Hermidia (76 punts), l'únic dels participants que no va poder actuar per ser positiu de covid. A la final del Benidorm Fest de demà compartiran protagonisme amb Chanel, Tanxu-gueiras, Blanca Paloma i Varry Brava.

Qui són els artistes preferits?

Ja coneixem els finalistes del Benidorm Fest després de les dues semifinals, que han estat tot un èxit. La pregunta ara és qui s'emportarà el Benidorm Fest. Paula Ginés, des de Benidorm, ha afirmat al Cafè d’Idees que Rigoberta Bandini va aconseguir una posada en escena “espectacular”. “Ella volia simular una nova manera de néixer, per això aquest cercle. I va voler alliberar-se, literalment, i es va treure una capa de roba i es va quedar amb el vestit de color carn”, explica.

Rigoberta es va convertir així en la gran favorita del públic. Quant a la resta de participants, les Tanxu-gueiras continuen tenint molt suport. Tenen el pòdium renyit amb Rigoberta i Chanel, que ha estat superada per solament 1 punt per Rigoberta. Aquest ha estat “el gran sorpasso del Benidorm Fest”. “Es rumoreja que Tanxu-gueiras segueix sent bastant favorita”, ha assenyalat Paula.

Benidorm Fest ja té finalistes: qui són els favorits?

Coneix els finalistes

  • Rigoberta Bandini
Rigoberta Bandini

Rigoberta Bandini

Participa al Benidorm Fest amb “Ay mamá”. L'artista catalana de 31 anys s'ha convertit en una de les cantants més aplaudides del panorama nacional. Un dels seus últims èxits ha estat el single de "Perra", una cançó que tracta de reivindicar el feminisme jugant amb el doble sentit del títol de la paraula. Molt ràpidament va ser acollit com un himne feminista. Participa al Benidorm Fest amb “Ay mamá”.

  • Rayden
Rayden

Rayden

Participa al Benidorm Fest amb "Calle de la lloreria". És famós per la seva habilitat per a fusionar gèneres musicals, la seva originalitat i el toc líric de les seves lletres, amb una carrera sempre definida pel seu gènere d'origen: el rap. Rayden ha col·laborat amb famosos artistes de l'escena musical espanyola, com Pablo López, Leiva, Rozalén, Sidecars, Iván Ferreiro, Andrés Suárez o Bely Basarte.

  • Xeinn
Xeinn

Xeinn

Participa al Benidorm Fest amb "Eco". Agudín Arribas es va graduar en Ciències Polítiques i Gestió pública, però des de petit va mostrar aptituds per al cant. Després de diversos anys de formació vocal i musical, va començar a pujar versions en YouTube mostrant les seves habilitats i guanyant fanàtics en les xarxes. En total, compta amb 222.000 seguidors i més de 18 milions de reproduccions en el seu canal oficial.

  • Gonzalo Hermidia
Hermida

Hermida

Participa al Benidorm Fest amb "Quien lo diria". Va iniciar la seva carrera com a compositor en 2015 i dos anys després, en 2017, va llançar el seu primer tema com a cantautor, "Intacto", al qual van seguir "Noche estrellada" i "Limón". Aquestes dues cançons, que sumen més de 4 milions d'escoltes en plataformes digitals, van ser incloses en NATURAL, el seu primer EP, llançat el març de 2018. El seu single "Guajira", acompanyat d'Andrés Ceballos de Dvicio, va sonar en totes les ràdios nacionals i va ser número u en iTunes.

  • Chanel
Chanel

Chanel

Participa al Benidorm Fest amb "SloMO". A més de cantant, Chanel Terrer és ballarina i actriu. Va néixer a l'Havana (Cuba) en 1991 i es va criar des dels quatre anys a Espanya, on es va formar en ballet, clàssic, jazz, gimnàstica rítmica, cant i interpretació des que tenia només sis anys. Una dècada després, amb 16 anys, va començar a treballar en el teatre musical.

  • Tanxugueiras
Tanxu-gueiras

Tanxu-gueiras

Participen al Benidorm Fest amb "Terra". Olaia Maneiro, Aida Tarrío i Sabela Maneiro, les integrants de la formació, es defineixen com a "dones fortes, valentes i empoderades" plenes de virtuosisme i contundència. El grup és el principal impulsor de la música de creació col·lectiva gallega.

  • Blanca Paloma
Blanca Paloma

Blanca Paloma

Participa al Benidorm Fest amb "Secreto del agua". Es tracta de tot un descobriment, i és que, després de treballar com a escenògrafa i personal de vestuari de teatre, sempre darrere dels escenaris, va descobrir que el seu era estar en l'escenari. Blanca Paloma Artista ha actuat en teatres, però "Secreto del Agua" és la primera cançó que edita en un estudi d'enregistrament. "En escriure-la ens vam adonar que era un himne en si mateixa", afirma.

  • Varry Brava
Varry Brava

Varry Brava

Participen al Benidorm Fest amb "Raffaella". Composta per Óscar Ferrer (vocalista), Aaron Sáez (teclats) i Vicente Illescas (guitarra), Varry Brava es va formar en l'estiu de 2009 amb la idea d'una banda divertida, sense prejudicis, descarada i hedonista. En 2012 van publicar el seu primer disc, "Demasié", al qual seguirien "Arriva: 16 horas de juego y 4 litros de bebida energética" en 2014, "Safari Emocional" en 2016 i "Furor" en 2018, amb deu cançons gravades en trenta dies.

Coneix la resta de participants aquí. I per no perdre't res, el aquíminut a minut del Benidorm Fest.