Enlaces accesibilidad
Benidorm Fest

El retrobament virtual entre Chanel i la seva àvia

  • Conversem amb l'artista guanyadora del Benidorm Fest i veiem com es retroba en directe amb la seva àvia
  • "Estava cridant com una boja. Vam muntar un bon xou!", recorda sobre com van celebrar la victòria la iaia de l'artista
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - El retrobament virtual entre Chanel i la seva àvia

Conversem amb Chanel, la guanyadora del Benidorm Fest, i també amb la seva àvia. I és que l'artista es retroba amb la seva familiar virtualment, per primera vegada després del triomf. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, les dues ens expliquen com han viscut les darreres hores plenes d'emoció.

L'artista que representarà a Espanya a Eurovisió 2022 va néixer a l'Havana, l'any 1991, filla d'un pare català i una mare cubana. De ben petita va anar a viure a Olesa de Montserrat, des d'on el programa ha connectat amb Debbie Padilla per parlar amb l'àvia de l'artista, la Leonor Bergé.

Reconeix que la sensació de veure-la guanyar va ser "brutal" i que no esperava que arribés tan lluny, ja que era la primera vegada que participava en un concurs com aquest: "Va ser una gran sorpresa".

A més, admet que va plorar emocionada quan Chanel li va dedicar un 't'estimo' durant la participació. "És una nena molt afectuosa, i molt senzilla. És molt alegre, i molt bona", diu l'àvia. Afegeix que ja des de petita tenia molt interès artístic i es muntava les seves coreografies a casa seva. Fins i tot feia servir la mà de morter com a micròfon!

Bergé explica que va haver de fer una campanya al poble perquè els veïns votessin a Chanel, ja que tenia especialment por dels vots que poguessin aconseguir les Tanxugueiras. "Estava segura que ho faria bé, però els vots…", recorda sobre el seu temor.

Un emotiu retrobament

La sorpresa ha arribat quan Chanel i la seva àvia s'han retrobat per primer cop, de forma virtual, després del triomf al Benidorm Fest. D'aquesta manera, s'han pogut saludar i celebrar la victòria.

"M'has tocat el botó del cor. La meva iaia ho és tot", ha reconegut la cantant, amb les llàgrimes als ulls. Chanel diu que sempre li ha donat consells i ha cregut en ella, d'ençà que era molt petita. De fet, li va regalar una maleta gegant per quan fos "famosa", una cosa que sempre li havia repetit.

"Fa el millor entrepà de fuet del món mundial", afegeix amb un somriure la Chanel, al que l'àvia contesta remarcant que sempre la mira "amb bons ulls". I és que la cantant ha insistit, i molt, en com de "guapa" veia a la seva àvia a través de la pantalla.

Per bé que havia participat en alguns musicals, les dues coincideixen que el de la música i les discogràfiques és un altre món. "Ho havia de fer bé. El que em feien por eren les gallegues, pels punts que arribaven a portar", insisteix Bergé. Tot i això, la cantant ha recordat a la seva iaia que ja s'havia colat entre les tres favorites.

L'àvia reconeix que va celebrar la victòria "cridant com una boja", mentre el seu marit es va posar a plorar. "Vam muntar un bon xou", afegeix.

Bon ambient entre rivals

Chanel també ha aprofitat per celebrar el bon ambient entre els participants del Benidorm Fest. "Ha sigut un concurs molt sa, entre tots els concursants. He rebut missatges de cadascun d'ells, tothom ha parlat per un grup de WhatsApp que tenim en comú, i també per privat", explica. A més, ha assegurat que té "moltes ganes" de fer una calçotada amb Rigoberta Bandini, així com una queimada amb les Tanxugueiras.

"T'estimo, iaia!", ha cridat a la desesperada en el moment d'acomiadar la connexió. I és que el retrobament, com no podia ser d'una altra manera, ha emocionat a molt dels espectadors i ha despertat centenars de reaccions a les xarxes socials.

Forta polèmica a les xarxes socials

El triomf de la cantant ha generat sentiments d'alegria entre els seus seguidors, però també ha provocat fortes reaccions negatives d'una part de la societat. En el moment en què el jurat va donar a conèixer el seu veredicte, la gent va començar a mostrar el seu descontentament amb la decisió. El resultat del concurs va ser trending tòpic amb l'etiqueta #Tongazo.

Aquest "malestar" ha anat més enllà i CCOO de RTVE ha demanat "deixar sense efecte" l'elecció de Chanel per Eurovisió. El sindicat assegura que hi ha hagut "irregularitats importants" al Benidorm Fest pel fet que membres del jurat "tenen o han tingut relació amb la cantant guanyadora". "Les diverses direccions implicades han d'aclarir, de manera urgent, com i qui va seleccionar el jurat del Benidorm Fest", sostenen en un comunicat.

RTVE s'obre a millorar el procés de selecció

Des de RTVE s'ha assegurat que està disposada a "obrir un diàleg participatiu per millorar, de cara a pròximes edicions, el procés de selecció del Benidorm Fest".

Les classificacions del concurs es basaven en un sistema de votacions on es contemplava el vot d'un jurat professional amb gran pes, un 50%, i el vot del públic, que estava dividit en dos. Un 25% representava el vot d'un jurat demoscòpic compost per una mostra de la població espanyola seleccionada amb regles estadístiques. L'altre 25% representava el vot del públic i espectadors que votaven mitjançant trucades o missatges.