Enlaces accesibilidad
Homicidi intencionat

Familiars de la víctima de l'accident mortal a Empuriabrava recullen signatures perquè s'endureixi el Codi Penal

  • Demanen introduir la intencionalitat quan es condueix sota els efectes de l'alcohol i les drogues i de forma temerària
  • Un homicidi imprudent comporta una pena d'entre 1 i 4 anys de presó
  • Els advocats de la família recorden que el conductor se'n va anar del lloc de l'accident i això "ja és un delicte"

Per
Accident mortal amb patinet

La família del jove de 19 anys que va morir després que un vehicle l'atropellés mentre anava amb patinet elèctric a Empuriabrava (Alt Empordà) ha començat una recollida de signatures per demanar que s'endureixi el Codi Penal, en casos com el seu.

Homicidi intencionat o imprudent?

Els advocats de Vosseler, que exerceixen d'acusació particular, creuen que accidents com aquest s'han de considerar homicidis intencionats i no imprudents, com actualment estan tipificats.

"Cal introduir la intencionalitat quan es condueix sota els efectes de l'alcohol i les drogues i amb una conducció temerària. Si circules a 140 km/h per una ciutat i hi afegeixes drogues o alcohol, és un acte criminal i ha de ser jutjat com a tal", ha assegurat l'advocat Daniel Vosseler.

La família de la víctima de l'accident mortal d'Empuriabrava, a través de Vosseler Advocats, ha començat una recollida de signatures per aconseguir que es reformi el Codi Penal i s'endureixin les penes en casos com el seu. Volen obtenir les 500.000 firmes necessàries per arribar al Congrés dels Diputats i aconseguir introduir la intencionalitat en accidents on hi ha el factor alcohol i/o drogues i la conducció temerària. "S'ha de tractar com un homicidi i no com un homicidi imprudent", assegura Vosseler.

"No pot sortir barat acabar amb la vida d'una persona"

En aquest sentit, l'advocat Álvaro Machado diu que no pot ser que surti "barat" acabar amb la vida d'una persona al volant i que convé incrementar les penes. "Un homicidi imprudent són d'1 a 4 anys. Així seria de 10 a 15 anys", afegeix Machado. En relació a això, Machado diu que, igual que va passar amb el tabac, socialment la gent és conscient dels efectes que tenen determinades conductes.

Des del bufet, a més, han tornat a carregat contra la interlocutòria de l'Audiència de Girona que va acordar tornar-li el carnet al conductor investigat: "És desafortunada". "El mínim era retirar-li el carnet de conduir perquè no torni a reincidir", assegura Machado. "A dia d'avui aquesta persona no té cap mesura cautelar i això ens deixa perplexos", afegeix.

Begut i a la fuga

Els advocats han assegurat que, en acostar-se al patinet que conduïa el noi --li va envestir per darrere-- el sistema de seguretat del cotxe va fer senyals acústics i visuals per a avisar, i el conductor "en comptes de frenar, va accelerar encara més".

Fent referència a les dades de la 'caixa negra' ha assegurat que l'home va trepitjar l'accelerador abans del xoc.

També ha assegurat que a l'home se li van fer dues proves d'alcoholèmia després de l'accident, donant com a resultat 0,40 i 0,38, encara que l'acte que li retorna el carnet només esmenta el segon.

Vosseler ha recordat que el conductor se'n va anar del lloc de l'accident i això "ja és un delicte" en si mateix que pot implicar penes de fins a quatre anys de presó.

Segons l'informe policial, la causa de l'accident va ser que el noi es va saltar un stop.

La mare del noi, Mónica Hernández, ha dit sentir-se "abandonada per la justícia" després de l'acte de l'Audiència de Girona, i ha lamentat haver de trobar-se pel carrer amb el sospitós o veure-ho conduint.

"Vivim tots a Empuriabrava i no m'ho he trobat per casualitat sinó que una vegada va vindre a buscar-me, em va seguir fins a casa" en un cotxe que conduïa una altra persona, ha assegurat.

La recollida de signatures s'està fent a través del web del bufet d'advocats, de les xarxes socials i dels supermercats Esclat, on treballava la víctima.