Enlaces accesibilidad
7a edició

El Mobile Social Congress serà "parcialment" presencial i coincidirà amb el MWC

  • És la setena edició del certamen i se celebrará el 27 de febrer, l'1 i 2 de març
  • L'objectiu d'aquesta edició és generar més consciència sobre els impactes generats amb el consum d'electrònica
  • El lema que vertebra la setena edició del MSC és 'Posem la tecnologia al servei de la vida'

Per

El Mobile Social Congress serà "parcialment" presencial
El Mobile Social Congress serà "parcialment" presencial

El Mobile Social Congress (MSC) recuperarà "parcialment" la presencialitat celebrant la 7a edició el 27 de febrer i continuant l'1 i el 2 de març. Aquest certamen preten ser un saló alternatiu al Mobile World Congress, proposant diferents usos tecnològics als models de les grans corporacions. L'objectiu d'aquesta edició és generar més consciència sobre els impactes generats amb la producció i consum d'electrònica.

La iniciativa també proposa dur a terme una anàlisi crítica en clau ecologista, feminista i de drets humans i laborals i denunciar un model que es considera "injust, extractivista i consumista". També pretén mostrar noves maneres de produir i consumir electrònica, "respectant els drets de les persones i el medi ambient".

Què es farà cada dia?

El MSC arrancarà el 27 de febrer amb una jornada lúdica i pedagògica. Seguirà l'1 de març amb una videoconferència que abordarà temes com les pràctiques antisindicalistes als Estats Units. Acabarà el 2 de març amb una exposició de ponències en El Born-Centre de Cultura i Memòria a càrrec d'experts internacionals.

Sota l'epígraf de 'El Mobile de la gent', al llarg de dos dies diferents ponents exposaran diversos punts de vista que complementen des de la perspectiva d'un model d'electrònica just els que s'exposen i es mostren en el MWC, segons el MSC.

"La tecnologia al servei de la vida"

El lema que vertebra la setena edició del MSC és 'Posem la tecnologia al servei de la vida', entenent per vida el benestar de les persones en una punta i una altra de la producció i el consum. També l'equilibri necessari per a mantenir vius els ecosistemes que sustenten la biodiversitat i la vida humana.

El MSC 2022 parlarà dels impactes de la pandèmia encara presents a les fàbriques i en tota la cadena de subministrament de productes tecnològics. I també abordarà casos de "pràctiques antisindicalistes" en grans empreses del sector.