Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Edmundo Bal: "Yolanda Díaz em va trucar per agrair-nos el suport a la reforma"

  • El portaveu adjunt de Ciudadanos diu que el Partit Popular està molt nerviós per les enquestes a Castella i Lleó
  • Edmundo Bal acusa un dels diputats d'UPN de mentir-li abans de la votació: "Em va enganyar mirant-me a la cara"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Edmundo Bal: "Díaz em va trucar per agrair-nos el suport a la reforma"

El portaveu adjunt de Ciudadanos al Congrés de Diputats, Edmundo Bal, revela que la vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz, els va trucar l'endemà de l'aprovació de la reforma laboral per agrair-los-hi el suport, després d'ignorar-los: "Com pot ser que no volgués els vots de qui podia donar suport a la reforma?". En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, el portaveu adjunt de Ciudadanos al Congrés critica la "posició infantil i molt ridícula" de Díaz amb els vots de la seva formació.

"Em va enganyar mirant-me a la cara"

Edmundo Bal, considera que hi va haver tres errors en la votació de la reforma laboral al Congrés: "La voluntat d'UPN era votar que sí". El portaveu de Ciudadanos relata com un dels diputats d'Unión del Pueblo Navarro (UPN) li va assegurar que no trencaria la disciplina de vot i aprovaria la reforma laboral: "Sergio Sayas em va enganyar mirant-me a la cara".

Veu al PP "molt nerviós" amb les enquestes a Castella i Lleó

El portaveu adjunt de Ciudadanos veu que el Partit Popular es troba "francament nerviós" per haver avançat les eleccions amb la intenció d'obtenir majoria absoluta i li sembla que "no serà absoluta ni suficient": "Quin negoci pels votants si això acaba per substituir a Ciudadanos per VOX".

Bal diu que no estan preocupats en relació amb les enquestes que els situen amb tres procuradors i un 5% de sufragis. Edmundo Bal diu que no governen enlloc amb Vox: "Busquen coalicions amb socialdemòcrates o conservadors i que són "dic de contenció" dels extremismes i els populismes".

"L'Estat ha guanyat a la Generalitat"

El vicesecretari general i portaveu nacional de Cs diu que li semblaria inexplicable que havent guanyat la sentència del 25% d'ensenyament en castellàa l'escola, no en demani l'execució: "L'Estat ha guanyat a la Generalitat amb relació a l'ensenyament del 25% d'Espanyol".

Bal recorda que qualsevol que se senti perjudicat es pot personar a la causa i considera que el govern incorreria en una "prevaricació" no fent aplicar la sentència. Edmundo Bal tem que la Generalitat desobeeixi la sentència: "Ja té tradició de desobeir".