Enlaces accesibilidad
Adjudicació de contractes

El TSJC allarga la investigació contra Borràs per l'ILC

Per
El TSJC allarga sis mesos més la investigació a Borràs

El jutge que investiga la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per suposada malversació, prevaricació, falsedat documental i frau a l'administració ha decidit allargar mig any més la instrucció investiga a Borràs pel presumpte fraccionament de contractes quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes.

La pròrroga vigent fins ara s'acabava el 29 de gener, però la llei preveu la possibilitat de dictar pròrrogues successives. En l'escrit, el jutge considera procedent una de nova tenint en compte l'estat actual de les actuacions. Entre d'altres, perquè resta pendent de resoldre el recurs d'apel·lació interposat per un dels investigats, qui s'hauria beneficiat dels suposats contractes.

Adjudicació a un amic

En la causa estan investigats Borràs i un amic seu, Isaïes H.F., beneficiari dels contractes. El Suprem va obrir causa penal contra Borràs el desembre de 2019 després d'estudiar l'exposició raonada remesa per la titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona per presumptes irregularitats quan era directora de la Institució de les Lletres Catalans.

En concret, s'investiga si l'ara presidenta del Parlament va adjudicar de manera fraudulenta al seu amic Isaïes H.F. 18 contractes de programació informàtica per valor de 259.863 euros quan dirigia la ILC, entre 2013 i 2017, fraccionant-los de manera il·legal i falsificant els pressupostos dels expedients.

Segons la jutge d'instrucció que va investigar el cas en els seus inicis, de comú acord amb Borràs, Isaïes H.F. fixava els imports de les factures a les quals s'adequarien els pressupostos perquè les successives adjudicacions es tramitessin com a contractes menors, de menys de 18.000 euros, amb la finalitat d'ocultar el veritable prestador del servei.