Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Alonso-Cuevillas: "Sense la col·laboració dels funcionaris, no es pot desobeir"

  • El diputat de Junts per Catalunya assegura que s'han vist "constants escenes de pànic" entre els funcionaris
  • Jaume Alonso-Cuevillas diu que ERC es va posar "de perfil" davant la seva proposta pel cas Juvillà
  • Veu "evident" anar cap a una confrontació amb l'Estat i que "tindrà costos"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Alonso-Cuevillas: "Sense els funcionaris no es pot desobeir"

El diputat de Junts per Catalunya, Jaume Alonso-Cuevillas, aposta per "lliurar les batalles" que els donin "algun rèdit polític" en referència al debat que es va generar entre els partits independentistes per no acatar la decisió de la JEC de retirar l'escó del diputat de la CUP, Pau Juvillà. En una entrevista al 'Cafè d'idees', Alonso-Cuevillas diu que ell no hauria lliurat aquesta batalla: "Si fem una desobediència i d’aquí a 4 o 5 setmanes el Suprem desestima les cautelars, no paga la pena perquè generem més frustració".

Alonso-Cuevillas destaca que cal més que la voluntat política per desobeir: "Sense la col·laboració dels funcionaris, no es pot desobeir". A més, ha demanat garanties a l'hora de fer-ho: "Tinc por que t'estan empenyent a desobeir i no et seguiran. T'has immolat per res".

"S'han vist constants escenes de pànic entre els funcionaris"

El diputat de Junts ha revelat que aquestes últimes setmanes s'han viscut "constants escenes de pànic" entre els funcionaris del Parlament per les possibles conseqüències penals del cas Juvillà: "Lletrats que deien que la desobediència la cometien ells. La Secretaria General, els lletrats, els de la informàtica". Alonso-Cuevillas ha explicat que han estat constants les visites de funcionaris de diferent rang al despatx de la presidenta Laura Borràs per mostrar-li la seva preocupació i quedar al marge.

"Elaboraven el relat per immolar Laura Borràs"

Amb relació a la posició d'ERC a les reunions sobre el cas Juvillà, Alonso-Cuevillas nega que no hi hagués propostes o reunions i diu que Esquerra "s'hi va posar de perfil". El diputat de Junts diu que ell s'hi va incorporar amb mentalitat d'advocat i li preocupava que no s'arribava a cap concreció: "no van donar cap garantia".

A més, ha mostrat la seva preocupació perquè s'anava situant a Laura Borràs prop de la "immolació": "Des dels entorns dels negociadors ja s'estava elaborant el relat per immolar la presidenta".

"Haurem d'anar a una confrontació contra l'Estat"

Jaume Alonso-Cuevillas considera que en algun moment hi haurà d'haver una desobediència "que desbordi l'Estat": "S'ha de fer amb la unitat dels partits, de les entitats, amb la força de la gent i això tindrà costos".

El diputat de Junts diu que no és partidari de fer un nou "referèndum" com demana la CUP perquè podria "descafeïnar l'1 d'octubre" i diu que la confrontació amb l'estat és inevitable: "L'únic pla que hi ha des de Madrid és aniquilar-nos, convertir-nos en una nova Sòria, una província més de la gran Castella".