Enlaces accesibilidad
Agressió

Ajornat fins el 6 de juliol el judici per l'agressió homòfoba al metro de Barcelona

  • L'Ajuntament i l'Observatori Contra l'Homofòbia han demanat que no hi hagi impunitat amb les agressions homòfobes
  • La Fiscalia de Barcelona demana cinc anys de presó per cada un dels tres acusats
  • El cas es va fer viral gràcies al fet que el jove va denunciar-ho a través de les xarxes socials

Per
Metro de Barcelona
Metro de Barcelona

El judici contra tres nois acusats d’un delicte de lesions amb agreujant d’homofòbia per la pallissa que van propinar a un jove al metro de Barcelona el 2019, s'ajorna fins al 6 de juliol perquè un d'ells no s'ha presentat.

Un jove menor d'edat que també va participar en els fets va ser jutjat fa uns mesos i va arribar a una conformitat amb la Fiscalia, reconeixent l'agressió homòfoba i acceptant una condemna de 20 mesos.

L'Ajuntament de Barcelona i l'Observatori Contra l'Homofòbia han demanat que no hi hagi impunitat amb les agressions homòfobes.

Els fets

Ens remuntem al 12 de gener de 2019. El Diego, un infermer puja al metro a l’estació d’Urquinaona per anar a la feina. Eren les 6 del matí d’un dissabte.

Un grup de joves li seu al costat i un d'ells, menor d'edat, comença a cridar-li que es posi dret. El Diego no fa cas. L’agressió va a més. Comencen a etzibar-li a crits de: "Maricón ponte de pie. Qué pasa que eres maricon?"

Davant la mofa i la interpel·lació del grup de nois, en Diego respon que sí que és gay. A continuació, prem el botó d'emergència i baixa del vagó, els joves el segueixen. Li profereixen la primera puntada per l’esquena i el fan caure. A terra, rep puntades de peu dels 4 agressors. Un d’ells li dona a l’ull esquerre, on va rebre 6 punts de sutura. No és fins que els vigilants de seguretat arriben que l’agressió finalitza.

El cas es va fer viral gràcies al fet que el jove va denunciar-ho també a través de les xarxes socials.

En Barcelona han detenido a dos personas por una presunta agresión homófoba

Un abans i un després

El judici és crucial perquè representa "un abans i un després" en el camí que han de recórrer aquestes agressions fins a arribar a ser enjudiciades, segons opina la lletrada Laia Serra, representant del jove agredit: "Tenim en aquest cas a una fiscalia que s'ha involucrat, a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat que s'han personat com a acusació popular. La víctima se sent abrigada, sabent que les institucions estan al seu costat, que és com hauria de ser en tots els casos".

La Fiscalía de Barcelona demana cinc anys de presó per cada un dels tres acusats.

Mesos després d'aquesta agressió, es va produir una altra al metro de Barcelona de caràcter lesbofòbic.

Al programa Cafè d'Idees de La 2, el professor de la Universitat de Cambridge i activista pels drets LGTBIQ, celebra que arribi a judici aquesta agressió.

Isaias Fanlo: "És una fita que l'agressió al metro arribi a judici"

Defensa que es comptabilitzen més atacs homòfons perquè ara es denuncien més.