Enlaces accesibilidad
Abusos

El relat d'Alejandro Palomas fa aflorar 7 nous casos d'abusos sexuals del mateix docent

  • TVE ha conegut un altre cas que declara que el religiós el va fer seure a la falda i li va fer tocaments
  • La Salle es podria presentar com acusació particular contra el religiós
  • Jesús Linares té 90 anys i viu en una residència de La Salle a Cambrils

Per
Abusos sexuals a la Salle Premià

Fa unes setmanes, l'escriptor Alejandro Palomas va fer públic haver patit abusos sexuals durant la seva infància a l'escola La Salle de Premià de Mar. Ara han estat 7 els exalumnes de la congregació que han denunciat haver estat víctimes d'abusos pel mateix docent durant els anys 70 i 80.

Palomas (Barcelona, 1967), Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil i Premi Nadal 2018, va revelar que el germà de La Salle Jesús Linares, que va ser el seu professor i tutor en La Salle de Premià de Mar, el va violar, masturbar i li va fer tocaments en múltiples ocasions quan ell tenia entre 8 i 9 anys.

Segons revela una investigació de El Periódico i el Diario.es, La Salle ha condemnat els fets i el jutjat de Mataró ja investiga el cas arran de la denúncia de l'escriptor.

Ja no està sol, ens diu. No és l'únic que va patir, presumptament, abusos sexuals d'aquest docent.

Els testimonis recollits pels dos mitjans expliquen tocaments a nens i nenes d'entre 5 i 10 anys o càstigs arbitraris per quedar-se sol amb alumnes i masturbar-se davant d'ells.

També relaten que alguns pares van denunciar els fets davant l'escola, que els va assegurar que estudiarien els casos, però van reclamar discreció. Altres pares van optar per callar per evitar represàlies.

Televisió Espanyola ha conegut un altre cas que declara que el religiós el va fer seure a la falda i li va fer tocaments.

La Salle condemna els fets

La institució La Salle ha condemnat els fets i ha anunciat que ha fet arribar a la Fiscalia les noves informacions periodístiques. La Salle ha avançat que, si la causa prospera judicialment, es podria presentar com acusació particular contra el religiós.

Ara és el torn de la Fiscalia, qui haurà de pronunciar-se sobre la prescripció o no dels suposats abusos. Avui Jesús Linares té 90 anys i viu en una residència de La Salle a Cambrils. La institució assegura que està incapacitat per donar entrevistes.

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha expressat "tolerància zero" davant de les noves denúncies per abusos al centre. Cambray ha explicat que han tingut coneixement d'aquestes casos aquest dijous i ha afirmat que sempre que reben informació obren una investigació i, si cal, porten el cas a fiscalia.