Enlaces accesibilidad
Poble-sec

L'Hotel Coronado, tancat per deficiències en el sistema d'alarma i extintors

  • L'incendi provoca la mort d'una persona. Es trobava en estat crític al Clínic, amb cremades i greu inhalació de fum
  • L'Ajuntament ha reactivat el Centre d'Urgències i Emergències Socials per reallotjar 16 clients en un altre establiment
  • Els Mossos d'Esquadra treballen amb les causes de l'incendi i han obert una investigació

Per
Una persona en estat crític mor per l'incendi a l'Hotel Coronado

L'incendi a l'Hotel Coronado del Poble-sec, que va deixar una persona morta i diversos ferits, ha provocat el seu tancament per part dels Bombers de Barcelona per deficiències en el sistema d'alarma i d'extintors de l'edifici. Segons ha explicat el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ara la propietat haurà de fer els condicionaments que se li han demanat. Després, els tècnics del districte de Sants-Montjuïc revisaran les instal·lacions per poder-ne autoritzar la seva reobertura.

"Manca de mesures de seguretat"

L’Ajuntament ja va anunciar diumenge passat el tancament de l’hotel per “manca de mesures de seguretat”, que ara s’han concretat. L'hotel, situat al número 134 del carrer Nou de la Rambla, va patir el passat dissabte un incendi que va deixar un balanç de nou ferits, un dels quals ha mort finalment a l'Hospital Clínic. Encara hi ha dos ferits ingressats.

El foc es va originar en una habitació de la tercera planta de l'immoble i es va estendre ràpidament per la instal·lació. Dues persones van haver de saltar per les finestres per fugir de les flames i la fumarada. L'Ajuntament de Barcelona ha reactivat el Centre d'Urgències i Emergències Socials (CUESB) per mirar de reallotjar els 16 clients de l'hotel en un altre establiment.

Mor el ferit crític

El ferit crític en l'incendi de l'Hotel Coronado, al barri del Poblesec de Barcelona, va morir diumenge al matí a l'Hospital Clínic, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra. La víctima, un home de mitjana edat, havia estat rescatada pels Bombers de Barcelona en una de les habitacions de la tercera planta de l'hotel amb cremades i una intoxicació greu per fum. En un primer moment el foc va deixar fins a nou ferits, dos dels quals en estat greu després de saltar de les habitacions per fugir de les flames i la fumarada.

Mor un dels ferits i els bombers tanquen l'hotel

A causa del foc, els Bombers de la Generalitat van desallotjar l'hotel. Segons els primers indicis, les flames es van originar a la tercera planta de l'immoble. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar diverses dotacions de Mossos i del Servei d'Emergències Mèdiques, així com també Guàrdia Urbana de Barcelona i Bombers de Barcelona.

Segons el cap de guàrdia de Bombers, Gerard Pradas, l'avís es va rebre poc abans de l'una del migdia. El foc va començar en una de les habitacions del tercer pis, tot i que no s'ha pogut valorar a primera vista l'origen exacte de les flames. Pel que fa a la resta d'habitacions i el passadís, es van veure afectades sobretot pel fum i la temperatura.

"Les tasques d'extinció s'han fet de forma relativament ràpida", va subratllar. El foc es va donar per extingit cap a dos quarts de tres.

Investigació en marxa

Es desconeix quina ha estat la causa de l'incendi, però els Mossos d'Esquadra ja hi treballen i han obert una investigació. La Unitat Central de Policia Científica especialitzada en incendis estructurals ha fet una primera inspecció ocular i ha recollit mostres. Els Bombers han prioritzat el rescat de les persones que hi havia a l'hotel, dues de les quals es trobaven a la tercera planta i han hagut de saltar des de diferents habitacions.

"Quan hem arribat hem vist com la segona persona estava saltant, i una primera ja ho havia fet abans", ha assegurat Pradas. En aquest sentit, ha afegit que han estat els mateixos veïns i els treballadors de l'hotel els que han col·locat matalassos perquè ho poguessin fer.

En total, van resultar ferides 9 persones, de les quals quatre van ser donades d'alta al mateix lloc. La persona que va resultar ferida crítica, un home de mitjana edat, va ser traslladada a l'Hospital Clínic, on ha mort. Un altre home i una dona estan ingressats en estat greu a l'Hospital Vall d'Hebron i dues persones en estat menys greu a l'Hospital del Mar.

Pel que fa a les instal·lacions, l'hotel ha quedat sense llum i la tercera planta no es pot tornar a fer servir.