Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Sánchez: "El PP ha posat en safata a la ultradreta entrar al govern"

  • La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana recorda que a la taula de diàleg no es parlarà ni d'amnistia ni d'un referèndum
  • Raquel Sánchez afirma que estan "oberts a parlar" per incorporar esmenes a la llei de l'habitatge
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Sánchez: "El PP ha posat en safata a la ultradreta entrar al govern"

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, critica que el PP canviï "un govern estable amb Cs" per un govern "amb l'extrema dreta" a Castella i Lleó, segons el resultat de les eleccions a la comunitat: "És una mala notícia". "El PP ha posat en safata a la ultradreta entrar al govern", ha dit en una entrevista al 'Cafè d'idees' en la qual ha anunciat que les pròximes hores "marcaran" el posicionament del PSOE a Castella i Lleó.

"La taula de diàleg segueix treballant"

Raquel Sánchez ha insistit en què la taula de diàleg està treballant discretament i es tornarà a reunir, però encara no hi ha data. La ministra ha recordat que a la taula de diàleg no es parlarà ni d'amnistia ni d'un referèndum: "Els límits són la Constitució" i afegeix que hi ha diàleg discret i que s'estan produint avenços. Raquel Sánchez demana una "taula de diàleg entre els partits catalans" i veuria bé una proposta de reformulació de l’Estatut: "Aquesta hauria de ser una via".

Traspàs de Rodalies: "Podem parlar de Tot"

La ministra de Transports deixa la porta oberta a parlar del traspàs de Rodalies, però diu que primer cal resoldre la transferència econòmica pel manteniment del servei. Raquel Sánchez assenyala que el traspàs total de Rodalies que reclama la Generalitat és més complex perquè l'Estat ha de garantir els desplaçaments entre comunitats autònomes: "Primer hem d'acordar la transferència econòmica. Anem a pams".

"No abandonem el projecte d'ampliació de l'aeroport"

La ministra Raquel Sánchez assegura que el govern espanyol no abandona el projecte d'ampliació de l'aeroport del Prat que qualifica de molt important per a la recuperació econòmica: "Malauradament, no vam poder seguir amb la proposta, però el Govern espanyol no l'abandona". Sobre la possible ubicació de la fàbrica de bateries per l'automòbil, Raquel Sánchez ha dit que "espera que Catalunya la pugui acollir, si bé no està definit".

"Oberts a un règim sancionador en habitatge"

Amb relació a les negociacions de la llei de l'habitatge, Raquel Sánchez assegura que el govern està disposat a establir "algun sistema" de règim sancionador que podria afectar a empreses i també a persones físiques. Sánchez diu que buscaran el màxim de consensos i ha recordat que es van reunir fa uns dies amb el sindicat de llogateres: "ens vam emplaçar a seguir negociant". La ministra també ha dit que serà difícil retirar el recurs contra la llei catalana de l'habitatge que va presentar el seu antecessor al ministeri José Luis Ábalos.