Enlaces accesibilidad
Música

Torna el Festival Internacional de Gòspel de Barcelona per fer-nos vibrar

  • Música comunitària, emotiva, vibrant, amb un sol cor que ressorgeix després de dos anys callats per la pandèmia
  • Del 18 al 20 de març se celebrarà el Festival Internacional de Gòspel al Palau de la Música i a la Plaça Reial

Per
Torna el One Heart: el Festival Internacional de Gòspel de Barcelona

Després d'una exitosa primera edició celebrada el 2019 i de dos anys d'aturada, torna el One Heart el Festival Internacional de Gòspel de Barcelona aquest 18, 19 i 20 de març. La segona edició ve carregada de figures rellevants, tallers, i actuacions tant de recinte com a l'aire lliure, d'un gènere creixent a casa nostra.

Des que els anys 60 el gòspel va sortir de les esglésies americanes que s'ha estès per tot el món amb matisos i significats diferents. A Catalunya un dels artífexs n'és en Ramon Escalé. Per a ell: "A Catalunya el gòspel té una vinculació comunitària que uneix a molta gent. A cada comunitat es viu d'una manera diferent"

Concert multitudinari

Més de 90 artistes participaran en el concert que tindrà lloc al Palau de la Música el 19 de març, en el qual actuaran els solistes Isaac Cates, Bazil Meade, Hans Christian Jochimsen, Lurine Cate i Didier Likeng, acompanyats d'un cor de gòspel especialment creat per a l'ocasió, amb cantants de més de 20 nacionalitats.

El segon plat fort del festival serà el concert gratuït que se celebrarà a la Plaça Reial el 20 març, en el qual participaran més de 300 cantants, entre artistes convidats i persones inscrites en els tallers del festival.

On Heart 2022 començarà amb un congrés de directors de gòspel procedents de tot el món "que vol ser un punt de trobada que doni visibilitat a un gènere que viu un clar auge en l'actualitat", segons Escalé.

El director ha afegit que "és increïble la quantitat de cors de gòspel que hi ha només a Barcelona", un fenomen "que continua creixent" i que és "realment popular, perquè són persones que es reuneixen pel gust de cantar".

Els tallers, que tindran lloc els dies 19 i 20 de març a l'Auditori AXA, seran impartits per figures importants del gènere, com el nord-americà Issac Cates, els britànics Bazil Meade i Lurine Cate, el danés Hans Christian Jochisem i el camerunès resident a Bèlgica Didier Likeng.

El festival es clausurarà amb un acte exclusiu per als participants, directors i artistes convidats en el Foyer del Liceu.

Música comunitària, emotiva, vibrant, amb un sol cor que ressorgeix després de dos anys callats per la pandèmia.