Enlaces accesibilidad
Sinistralitat

16 persones han perdut la vida a les carreteres des de principis d'any

Per
16 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes

Els accidents de trànsit continuen sent una de les principals causes de mortalitat a tot l'Estat. A Catalunya, 16 persones han perdut la vida a les carreteres des de principis d'any.  Dues d'elles, en les darreres 24 hores: la conductora d’un turisme a la C-63 a la Vall d’en Bas i una persona atropellada a l’AP-7 a la Jonquera.

Un altre accident va consternar aquest dilluns una trentena de persones que es van veure implicades a una col·lisió múltiple a la C-32 a Calella. Trenta turismes van protagonitzar un xoc múltiple al voltant de les 7 h de la matinada, on setze persones han resultat ferides, quatre persones de gravetat menor i 12 de lleus. El sinistre ha tingut lloc en sentit Barcelona.

La forta pedregada i la mala visibilitat van provocar l’accident. “Són fenòmens molt habituals a Catalunya”, ha afirmat el meteoròleg Sergi Loras referint-se a la pedregada. "Responen a l’entrada d’una massa d’aire molt fred sumat a la convergència de vent".

Què recomanen els experts?

Els experts asseguren que front una situació semblant on el risc d’accident és elevat el més recomanat és “treure suaument el peu de l’accelerador” i visualitzar els vehicles que hi ha al davant per comprovar “si la distància de seguretat és correcta”.

Si es produeix una col·lisió, els experts recomanen baixar del cotxe amb l’armilla i esperar en un lloc segur fora de la via fins que arribin els serveis d’emergència.