Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Elisenda Paluzie: "El discurs d'Aragonès és un pujolisme independentista"

  • La presidenta de l'ANC diu que el tall de la Meridiana durarà fins que els manifestants vulguin
  • Paluzie, sobre el no independentistes: "Tindran tots els drets i s'hauran d'aguantar"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Elisenda Paluzie: "El discurs d'Aragonès és un pujolisme independentista"

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, veu "evident" que hi ha similituds entre el discurs del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el de l'expresident Jordi Pujol: "El discurs d'Aragonès és un pujolisme independentista". En una entrevista al 'Cafè d'idees', ha criticat l'estratègia d'Aragonès davant la independència i creu que es plantegen posicionament de fa 20 anys: "Com si no hagués passat res".

"Tornar a preparar un acte de sobirania"

La líder independentista considera que ni la taula de diàleg ni l'estratègia del president de la Generalitat està funcionant, és per això que l'ANC aposta, diu, per "tornar a preparar un acte de sobirania... que per fets consumats o per una incertesa que provoqui una negociació internacional".

Elisenda Paluzie sosté que les mobilitzacions i les majories democràtiques "no han aconseguit canviar res en l'estratègia de l'Estat". Considera "ridícul" que Sánchez digui que la independència és cosa de segles passats.

L'independentisme està tocant fons?

Elisenda Paluzie reconeix haver utilitzat la frase "tocar fons" en l'episodi del cas Juvillà al Parlament i afegeix que al llarg d'aquests quatre anys "quan semblava que ja s'havia "tocat fons" l'independentisme encara recula un pas més".

Paluzie diu que els sobiranistes no han estat capaços de consensuar cap estratègia: "Ni tan sols un espai on continuar parlant i coordinar l'estratègia".

"Els indults no anul·len les sentències"

La presidenta de l'ANC diu que els indults són una mesura de gràcia de part del govern de l'Estat i nega que els indults reconeguin que la sentència als independentistes és injusta, com va sostenir Pere Aragonès: "L'indult no anul·la res, considera que el delicte s'ha produït".

"Tindran tots els drets, però s'hauran d'aguantar"

Paluzie s'ha referit als qui no volen la independència i es van manifestar demanant la presó pels que sí que ho eren: "Aquells que es manifestaven l'octubre del 2017, per a mi no són gent demòcrata". I afegeix: "hauran de respectar el que decideixi aquest poble. Tindran tots els drets i s'hauran d'aguantar".

"Meridiana durarà fins que els manifestants vulguin"

Amb relació als talls de l'avinguda Meridiana de Barcelona, Paluzie considera que durarà fins que els manifestants vulguin: "La capacitat d'Interior d'autorització d'una manifestació és molt discutible". I assenyala que el departament d'Interior no l'ha prohibit sinó que la resolució indica un canvi d'ubicació.