Enlaces accesibilidad
Generalitat

Les empreses podran rebre ajuts de 150.000 euros per combatre el canvi climàtic

Per
30 milions d'euros per fer front al canvi climàtic

El Govern destinarà 30 milions d'euros per fer front al canvi climàtic. Ho farà durant quatre anys en forma d'ajuts directes per fomentar la innovació empresarial en aquesta lluita. El programa ProACCIÓ Green, impulsat pel Departament d'Empresa i Treball i d'Acció Climàtica, espera impulsar 1.400 projectes de recerca i desenvolupament fins al 2026.

Ajuts de 150.000 euros

Les empreses podran optar a tres tipus d'ajuts directes de fins a 150.000 euros per innovacions d'alt risc que combatin el canvi climàtic. A més, les pimes tindran l'opció de demanar 8.000 euros per contractar serveis d'assessorament i acompanyament perquè adquireixin eines concretes per començar processos en el camp de la sostenibilitat. La meitat dels recursos s'extrauran de l'impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles.

Pel que fa al finançament restant, tres milions vindran de les arques de l'Agència Catalana de Residus; i 12 milions dels fons d'ACCIÓ. El pressupost es repartirà de manera homogènia al llarg dels quatre anys que s'implementi el programa, començant pels 7,5 milions que es desplegaran durant el 2022.

El Departament d'Empresa treballa amb la voluntat que les pimes puguin accedir als ajuts d'assessorament i acompanyament en les "pròximes setmanes". En canvi, les companyies que vulguin sol·licitar els recursos per finançar projectes tecnològics d'alt risc hauran d'esperar a l'estiu.