Enlaces accesibilidad
Política

Cs porta al Parlament la reprovació de Borràs pel cas Juvillà

  • Ciutadans vol forçar la votació sobre la gestió de la presidenta de la Cambra en la retirada de l’escó
  • La proposta de la formació liberal haurà de passar dimarts per la Mesa del Parlament
  • La moció també insta els partits a posicionar-se sobre la participació de Borràs als talls de la Meridiana

Per
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, durant el ple extraordinari sobre l'esco de Pau Juvillà
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, durant el ple extraordinari sobre l'esco de Pau Juvillà

Ciutadans vol que el Parlament voti la setmana vinent la reprovació de la presidenta de la Cambra, Laura Borràs, per la gestió de la retirada de l’escó del diputat de la CUP, Pau Juvillà. La formació encapçalada per Carlos Carrizos ha presentat una moció en la qual s’assegura que Borràs va “mentir” els diputats durant el temps en què no es va voler aclarir si finalment se li havia retirat l’acta complint els requeriments de la Junta Electoral Central. La moció haurà de passar abans per la Mesa, amb majoria de les formacions sobiranistes.

El partit liberal també vol que els partits s’hagin de posicionar, d’altra banda, sobre la participació de la mateixa presidenta del Parlament en el tall de la Meridiana, tot i no estar autoritzat per Interior.

La neutralitat als debats

Cs demana la reprovació de Borràs per la seva "falta de neutralitat" a l'hora de dirigir els debats. Així, en un últim punt del text de la moció, el que fa referència a la reprovació de Borràs, Cs afirma que la presidenta "degrada i compromet" el Parlament "compatibilitzant" la presidència de la cambra amb la seva participació al Consell de la República. El partit assegura que aquest òrgan independentista suposa "la impugnació" del sistema institucional de l'Estat que "legitima" el Parlament i la Generalitat.

En referència a l'assistència de la presidenta del Parlament al tall de la Meridiana de Barcelona, tot i que no estava autoritzat pel Departament d'Interior, Ciutadans assegura que la seva participació "ha compromès" un dels socis de Govern. Els liberals fan referència al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que una entrevista radiofònica va dir que veia la presència de Borràs a la convocatòria independentista com un "error".