Enlaces accesibilidad
Mobilitzacions

Els conductors d'autobusos de la TMB a Barcelona, en vaga

  • L'aturada està programada entre les 9 del matí i les 3 de la tarda d'aquest dijous
  • Solament funcionen un de cada tres autobusos
  • A les 12 h hi haurà una manifestació fins a la plaça de Sant Jaume

Por
L'aturada durarà fins les 15 h del dijous
L'aturada durarà fins les 15 h del dijous

Dijous de mobilitzacions al centre de Barcelona per part dels conductors d'autobusos de la TMB. Segons la Guàrdia Urbana, han estat uns 300 treballadors els que s'han manifestat, mentre que segons els sindicats, el nombre ascendeix a un miler. Reclamen la dimissió de la presidenta de la companyia, Laia Bonet, el pagament de 25 milions d'euros als treballadors no abonats per un error comptable i la jubilació als 60 anys.

La vaga ha començat a les nou del matí i ha acabat a les 15 h. Malgrat l'aturada, un 63% dels busos han prestat servei "sense incidents", ha informat l'empresa. Els treballadors han iniciat la protesta davant la delegació del govern espanyol i posteriorment s'han desplaçat fins a la Plaça Sant Jaume. La protesta ha comptat amb el suport dels sindicats CGT, SIT, ACTUB, CCOO, UGT i ACAT.

El Govern fixa uns serveis mínims del 33%

El Govern ha fixat uns serveis mínims del 33% per la vaga de bus a Barcelona "per poder atendre la infraestructura imprescindible per al funcionament dels serveis mínims establerts i poder reiniciar el servei". El departament de Treball ha exigit que hi hagi el servei necessari per cobrir les sortides i les entrades des de les terminals a l’inici i al final dels trajectes.

TMB considera, per la seva part, que aquests serveis mínims “són insuficients”. Ha assegurat que el criteri establert pel Departament d’Empresa i Treball “és contradictori” amb les directrius del Procicat “en relació amb les recomanacions sanitàries per evitar contagis”.

Què reclamen?