Enlaces accesibilidad
Eurovisió

Chanel: "No anàvem a participar, anàvem a guanyar"

  • Coneixem més la trajectòria i la vida de la catalana que representarà Espanya a Eurovisió
  • Chanel defensa que se sent cubana, catalana i espanyola: "Cuba són les meves arrels"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Chanel: "No anàvem a participar, anàvem a guanyar"

Chanel passa pel Cafè d'idees per parlar-nos d'Eurovisió per recordar com va ser la victòria al Benidorm Fest, que la va convertir en representant d'Espanya al festival. En una entrevista amb Gemma Nierga, ens parla de la seva vida, la seva trajectòria i els projectes que té en marxa.

La jove artista explica que no recorda què li passava pel cap quan es va emportar el festival espanyol a Benidorm: "Era un caos, el meu cap". Assegura que cada cop que veu les imatges li "vibra el cos", com si ho estigués tornant a viure. "Ho estic vivint més conscient que allà", assegura.

Tot i no avançar massa sobre la seva actuació al Festival d'Eurovisió de Torí, en la qual "hi haurà pocs canvis", sí que ha revelat com s'ha estat preparat fins al moment. L'artista diu que ha entrenat amb una cinta de córrer… i amb talons! "Vaig dir: 'La coreografia serà molt heavy i no vull posar traves'. Em va anar molt bé i, quan ja me la sabia, hi vaig afegir els talons", ha declarat.

Actitud guanyadora

"No anàvem a participar, anàvem a guanyar. La nostra energia era: 'Anem a guanyar'". Chanel ha assegurat que no hi va haver un moment el qual fessin un canvi de xip sobre les seves possibilitats d'emportar-se el Benidorm Fest, ja que la seva actitud ja era guanyadora.

En aquest sentit, destaca que es veien "responsables" de mantenir l'energia d'anar a guanyar i d'assajar per aconseguir-ho. "Una altra cosa és el que passarà al voltant", ha dit en referència a un moment en el qual hi havia favorites com Tanxugueiras o Rigoberta Bandini, ha destacat.

Cubana, catalana i espanyola

Què li queda a Chanel del seu origen cubà? "Em queda el color de pell, que és meravellós i el porto ben orgullosa", ha contestat en primera instància. I és que l'artista va néixer a Cuba, tot i anar a viure a Olesa de Montserrat als 4 anys d'edat.

La cantant ha acabat puntualitzant que realment li queden moltes coses i que Cuba són les seves arrels"Jo soc tot". No obstant això, ha defensat que ella és tant catalana, com cubana, com espanyola.

Exitosa carrera professional

L'artista també ha parlat sobre la seva ja llarga i exitosa carrera professional, que l'ha portat per diferents musicals, la qual cosa ha agraït. Però els seus orígens es remunten a quan era ben petita, quan ja es muntava les seves pròpies coreografies i es vestia de diferents personatges. "Va ser una mica natural", ha reconegut al respecte.

Gràcies a una "mare artística" que va tenir a l'escola es va acabar endinsant en aquest món. "De petita, em deia que actuaria a escenaris grans i petits, i que havia de donar absolutament el mateix en els dos", ha recordat.

I d'això a les portes de fer el paper d'Anita a West Side Story d'Steven Spielberg. I és que Chanel va arribar fins a la fase final del càsting per interpretar aquest paper, per bé que finalment no ho va aconseguir. La catalana ha explicat com va ser aquell procés i que no va fructificar, destacant que "tot passa per alguna cosa".

Avui dia, segueix participant en el projecte Malinche de Nacho Cano, del qual n'és protagonista. "Vaig a assajar quan puc, però hi vaig. Necessito estar amb ells", ha dit una Chanel que ha vist com la seva agenda s'omplia, després de guanyar el Benidorm Fest. Tot i això, entèn com un "deute moral" seguir-hi participant.

Cantant en directe

Durant l'entrevista també l'hem pogut escoltar cantant breument en un parell de moments, a petició de Víctor Amela i Gemma Nierga, tot i ser "molt d'hora al matí". Primer ho ha fet amb una cançó de bressol que li cantava la seva mare, i després amb un fragment de México Mágico que interpreta a l'espectacle de Nacho Cano.