Enlaces accesibilidad
Generalitat

Nova proposició de llei per garantir un caixer automàtic als municipis en risc d'exclusió financera

Per
Quasi la meitat dels municipis catalans no tenen cap caixer

Més de 250.000 catalans estan en risc d'exclusió financera. De fet, en prop de la meitat dels municipis no hi ha ni oficines ni caixers. Per fer-hi front, la Generalitat ha redactat una proposició de llei estatal per tal de garantir el servei de caixer automàtic als municipis en risc d'exclusió financera. Es tracta d'una iniciativa que vol garantir un mínim de serveis bancaris en els pobles més petits i que es basa en els principis de voluntarietat i subsidiarietat, segons ha explicat el conseller d'Economia, Jaume Giró.

La Generalitat proposa un fons de garantia per pagar els caixers automàtics | Climent Sabater

El titular d'Economia confia que tiri endavant i ha reiterat que el text no preveu "ni un euro públic" per a les entitats bancàries, que no podran cobrar comissions als municipis en risc d'exclusió financera. Així mateix, el text detalla que l'accés als serveis bancaris es considera un "dret ciutadà".

El 50% dels municipis catalans no tenen caixers

A Catalunya han tancat el 64% de sucursals en els últims dotze anys: ha passat de tenir 8.000 oficines bancàries a comptar solament amb 3.150. De fet, 500 municipis (més del 50% dels municipis catalans) no tenen cap caixer, el que afecta més d'un 4% de la població catalana.

Nou projecte a Barcelona

Nou projecte per instal·lar caixers automàtics als pobles de menys de 5.000 habitants de la demarcació de Barcelona. Ho ha presentat aquest dimecres el diputat d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany.

Avui dia, la corporació calcula que hi ha més d’un centenar de pobles de la província que no disposen de cap caixer, més d’una tercera part dels municipis de la demarcació.