Enlaces accesibilidad
10è aniversari

Torna el Festival Internacional del Circ de Girona amb dotze espectacles inèdits

  • El Festival ha començat aquest dijous i acabarà el 22 de febrer
  • Hi participaran 94 artistes de 13 països diferents
  • Dotze companyies protagonitzaran números inèdits a Europa​

Per
El Festival Internacional del Circ de Girona torna amb 12 espectacles inèdits

Torna la màgia i l'espectacle a Girona. El Festival Internacional del Circ celebra el desè aniversari amb les primeres funcions. Ha començat aquest dijous i acabarà el 22 de febrer. Hi participaran dotze companyies amb números inèdits a Europa. En aquestes primeres funcions es podran veure la meitat dels artistes que participen en el festival i que busquen la complicitat del públic i del jurat per aconseguir una plaça a la final, que es disputarà el dimarts 22 de febrer.

Les primeres funcions del festival s'han fet al matí per a les escoles gironines i no serà fins aquest vespre a dos quarts de nou que s'obrin les portes al públic general. El divendres serà el torn de la resta d'artistes que participaran en l'espectacle vermell.

Dotze atraccions inèdites

La vela del circ del Camp de Mart ja bull d'activitat per arrencar oficialment aquest dijous al vespre el Festival Internacional del Circ de Girona. Ho faran amb l'espectacle blau, que reunirà dotze números de diferents disciplines de circ inèdits a Europa. Aquestes dotze atraccions se sotmeten al veredicte d'un jurat expert i també del públic, que escolliran quins d'ells passaran a la gran final que tindrà lloc en l'Espectacle d'Or.

Les primeres funcions del festival s'han fet al matí per a les escoles gironines

Les primeres funcions del festival s'han fet al matí per a les escoles gironines

L'espectacle blau d'enguany arrenca amb un nombre de cintes aèries protagonitzat pel Duo Mico, dels Estats Units i el Canadà. Provenen del Cirque du Soleil i ara presenten la seva proposta al festival desafiant la gravetat amb diferents acrobàcies penjats d'una tela. A continuació és el torn de la Troupe Zola New Generation, que venen de Mongòlia i mostren al públic diverses piruetes tot saltant a corda.

El pallasso Peter Campa agafa el relleu a la pista protagonitzat un número còmic en què l'humorista interpreta la mítica banda sonora de Titànic tocant una harmònica que té als guants. Peter Campa, que ve de Mèxic, assegura participar en el Festival Internacional del Circ de Girona és una oportunitat per accedir a Europa per presentar els seus espectacles.

Per la seva banda, els Hermanos Latinos mostren una atracció mà a mà en què els dos germans mostren la seva habilitat pujant les escales un sobre l'altre aguantant-se només amb el cap. Els dos germans han explicat que participar en aquest festival és "tot un somni" per a ells i més encara després de "dos anys aturats" per la pandèmia.

El divendres serà el torn de la resta d'artistes que participaran en l'espectacle vermell.

El divendres serà el torn de la resta d'artistes que participaran en l'espectacle vermell.

L'atracció 'Coronation' destaca a l'espectacle vermell

El número més destacat de l'espectacle vermell del Festival, que se celebra divendres 18, és 'Coronation', un número de cintes aèries on diversos acròbates es pengen d'una corona per fer piruetes a l'aire. Aquesta atracció és una de les que té més números de passar a la gala d'Or. 

'Coronation' està liderat pel promotor circense Gia Erazde i la idea va sorgir arran de l'espectacle de graduació que van fer uns alumnes de l'Escola de Circ i Varietats de Moscou.

Si bé originàriament només hi havia tres acròbates penjats d'una corona amb la incorporació d'una altra acròbata penjada d'un cercle, Erazde ha decidit sumar-hi una segona corona. D'ella en pengen més artistes que fan acrobàcies amb teles aèries mentre les dues corones giren per tota la pista.

Duo Rings estrenen producció

Uns altres candidats a passar a la final del desè aniversari del festival són els Duo Rings. La Flor i en Nico son argentins i estrenen a Girona el seu espectacle que han creat des de zero. Es tracta d'un número d'anelles aèries en què els dos artistes mostren la seva complicitat a dalt de la pista amb piruetes extraordinàries. Els dos artistes van començar des de ben petits a entrenar-se en gimnàstica artística i posteriorment han format part d'una producció del Cirque du Soleil a la Rivera Maia.

Els dos artistes s'han mostrat "molt contents" per poder estrenar aquesta producció a Girona i fer-ho en un marc internacional com és el certamen de l'Elefant d'Or ja que implica que posteriorment es tanquin moltes contractacions per a circs europeus.

Caroline Huang, candidata a passar a la final

Una altra artista que ha participat amb el Cirque du Solei, Caroline Huang, és una altra candidata a passar a la final amb un espectacle de cercle aeri. Huang actuarà abans que una de les últimes companyies de jocs icaris amb més de dues persones executants. Es tracta de la Família Palma Díaz que prové d'Equador.

Funcions escolars

El Festival ha arrencat amb les funcions escolars, com és habitual. Els alumnes de diversos centres gironins tenen la possibilitat de veure en primícia els espectacles de circ abans que al vespre s'estrenin per a tot el públic en general.

Els espectadors podran tornar-lo a veure el dissabte a les dotze del migdia, a dos quarts de cinc de la tarda i a les nou del vespre i l'última funció serà el dilluns a les nou del vespre.

Un "antídot" a la pandèmia

El Festival Internacional del Circ de Girona reuneix a la ciutat 94 artistes de 13 països diferents. El director del festival, Genís Matabosch, ha assegurat que ha estat "tot un repte" per als organitzadors, ja que han hagut de fer moltes gestions de visats. Aquestes gestions s'han intensificat pels controls sanitaris per la pandèmia.

Genís Matabosch ha recordat els estrictes protocols sanitaris que hi ha al darrere. "Tothom està doblement o triplement vacunat i s'han fet els testos que calien", ha afegit el director. Creu que l'objectiu del festival és convertir-se en un "antídot" contra el virus, ja que els artistes aconsegueixen que el públic es diverteixi i s'entretingui mentre dura la funció.