Enlaces accesibilidad
Turisme de proximitat

Govern llança bons de fins a 150 euros per a incentivar el turisme català

  • Pretén fomentar el turisme de proximitat entre els catalans durant els mesos de març i abril
  • Es tracta de la primera vegada que el govern català llança bons turístics per a subvencionar als residents
  • La campanya busca fer costat als actors que més han patit la pandèmia

Per
El Govern pretén fomentar el turisme de proximitat amb bons de 15¿

Afavorir el turisme de proximitat. Aquest és l'objectiu del departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, que posarà en marxa a partir del 28 de febrer bons turístics de fins a 150 euros. Ho farà a través de l'Agència Catalana de Turisme. Amb la campanya 'L'Estalviatge', pretén fomentar el turisme de proximitat entre els catalans durant els mesos de març i abril, encara que quedarà exclosa la Setmana Santa.

Afavorir el turisme de proximitat amb bons de la Generalitat | Climent Sabater

Primers bons turístics

Es tracta de la primera vegada que el govern català llança bons turístics per a subvencionar als residents en aquesta comunitat escapades per Catalunya, una campanya a la qual el Govern destinarà 1,5 milions d'euros. Ha assenyalat que busquen un efecte multiplicador en el sector i el territori. La campanya té com a objectiu ajudar als actors del sector turístic que més han acusat la crisi provocada per la pandèmia.

El Govern estima que amb aquest pressupost es podrà subvencionar almenys unes 10.000 reserves turístiques fetes en agències de viatges amb un límit del 50% de la factura i amb un topall màxim de 150 euros com a import subvencionable.

Quan es poden fer les reserves?

Les reserves es podran fer a partir del 28 de febrer i es podran gaudir entre març i abril, excepte entre el 9 i el 18 d'abril, és a dir "abans o després de Setmana Santa". Les ajudes estan destinades a viatges combinats que incloguen un mínim d'una pernoctació i la contractació del transport (passatgers o lloguer de turismes o altres vehicles), activitats o entrades de museus o concerts.

On s'ha d'inscriure's?

Les persones que vulguin gaudir d'aquests bons s'hauran d'inscriure a la plataforma estalviatge.cat, on obtindran un codi promocional que hauran de formalitzar en reserva amb un màxim de cinc dies. Sinó, aquest codi passaria a una altra persona de la llista d'espera.

La campanya cerca "allargar la temporada turística i els contractes laborals" associats a ella i, al mateix temps, fer costat a les agències de viatges, un dels agents turístics més afectats per la pandèmia, ha assegurat el conseller.

Fins al moment s'han adherit 250 agències de viatges, que explicaran els productes disponibles per a la seua contractació en el marc de la campanya. Domènech ha explicat que durant 2021 es van realitzar vuit milions de viatges turístics interns a Catalunya i ha defensat que és un destí "visitable" durant tot l'any.

Torrent confia que la campanya sigui "un èxit"

D'altra banda, Torrent ha aclarit que la campanya es mantindrà activa fins que s'acaben els 1,5 milions d'euros que s'han assignat a aquesta iniciativa. Torrent s'ha mostrat convençut que la campanya serà "un èxit" i no tanca la porta a què la Generalitat ampliï la dotació pressupostària de la campanya o si bé la repetirà en un altre moment de l'any.

Per part seua, el president de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (Acave), Martí Sarrate, ha celebrat la iniciativa de la Generalitat perquè aquesta campanya "ve en un moment molt oportú i molt estratègic" per al sector, ha opinat.