Civet de senglar amb bolets i castanyes de Vilanova de Prades
- Sílvia Abril viatja fins a un petit poble de la Conca de Barberà per conèixer la recepta del civet de senglar amb castanyes
- Les castanyes de Vilanova de Prades són reconegudes per ser de les millors del país per la seva mida petita i el seu sabor intens
- Pots veure el programa sencer de 'La recepta perduda' a RTVE Play Catalunya
Vilanova de Prades està situat a 893 m d'altitud, a l'extrem sud-occidental de la Conca de Barberà, al peu de la punta del Curull. Com que és un terme accidentat, hi descobrim una sèrie de barrancs que donen lloc al naixement del riu Montsant o de Prades. A l'altra banda, es formen els barrancs de Viern i de Villaoscura, que donen lloc a la capçalera del riu de Milans. Dels barrancs brollen moltes fonts. El paisatge és en bona part de conreu de secà, dedicat principalment al cultiu del castanyer; les castanyes de Vilanova de Prades són reconegudes per ser de les millors del país per la seva mida petita i el seu profund sabor.
La recepta d'aquesta setmana combina els dos productes emblemàtics de Vilanova de Prades: el senglar i la castanya.
Tradicionalment els homes del poble han estat caçadors, surten a caçar cada diumenge durant els mesos de tardor i hivern, abans amb els avis i pares i ara amb els fills. El senglar es reprodueix molt ràpidament i mantenir la tradició de caçar-lo ajuda a controlar la proliferació descontrolada d'aquest animal.
El civet és un guisat de la carn de caça, en aquest cas el senglar. Com que és una carn dura, necessita hores de cocció i maceració prèvia per estovar-la. S’hi posa vi, brandy, mel... ingredients que li donen gust i afluixen la carn. El resultat és un guisat molt gustós, d'aquells de sucar-hi pa. A la tardor li posen bolets i castanyes que també hi afegeixen un gust dolç deliciós.
Les receptes de civet han passat de mares a filles.
Civet de senglar amb bolets i castanyes
Ingredients per a 4 persones | Preparació |
---|---|
|
|