Enlaces accesibilidad
Martorell

Detingut un home per matar presumptament la seva dona

  • L'arrestat és un home de 52 anys, parella de la víctima, que està ingressat a l'hospital
  • Si es confirma que és un cas de violència masclista seria el primer de l'any a Catalunya
  • L'Ajuntament de Martorell ha decretat 3 dies de dol

Per
Portal de l'edifici de Martorell on hi ha hagut un crim aquest dissabte | ACN
Portal de l'edifici de Martorell on hi ha hagut un crim aquest dissabte | ACN

L'Ajuntament de Martorell ha decretat tres dies de dol oficial arran de la mort d'una veïna del municipi a mans de la seva parella en el que s'investiga com un cas de violència masclista. Els Mossos d'Esquadra han detingut l'home com a presumpte autor del crim.

Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, sobre les onze del matí, la policia local de Martorell ha rebut un avís per una discussió en un domicili ubicat a la plaça Joan Serrats de la localitat. Quan una patrulla hi ha arribat, han localitzat una dona morta i un home ferit, de 52 anys, que ha quedat detingut en relació a aquesta mort.

El consistori ha convocat aquest vespre un minut de silenci i una concentració a la ciutat a la qual han participat l'alcalde, Xavier Fonollosa, i la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

Tres dies de dol a Martorell per l'assassinat d'una veïna | MARIA G.COLL

Verge ha lamentat que el suposat homicidi "segueix posant en evidència la gravetat i cruesa de les violències masclistes". També ha reivindicat "la necessitat de tenir tolerància zero davant qualsevol actitud masclista i davant dels feminicidis, especialment des de les administracions" i ha alertat que "no són fets aïllats, sinó conseqüència d'una estructura social basada en el control de les dones i en les violències masclistes que s'exerceixen contra elles".

Investigació judicial

El jutjat d'instrucció número 1 de Martorell, en funcions de guàrdia, ha obert una causa per aquests fets, tot i que de la investigació se'n farà càrrec el jutjat de violència contra la dona, segons ha informat el TSJC. A més a més, fonts del tribunal han confirmat que no consten antecedents entre la parella.

Detingut un home per matar presumptament la seva dona

Agents de la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Sud dels Mossos d'Esquadra han obert diligències per esbrinar les circumstàncies dels fets. En aquests moments, la investigació està oberta i sota secret d'actuacions però la policia tracta els fets com un presumpte cas de violència masclista. Els primers indicis apunten a que en decurs d'una baralla l'home hauria donat un cop molt fort a la dona amb un objecte contundent, però tampoc es descarta que per cometre el crim hagi utilitzat una arma de foc. En cas de confirmar-se com a tal, seria la primera víctima mortal d'aquest any 2022 per violència masclista a Catalunya.

Telèfon gratuït contra la violència masclista

Telèfon gratuït contra la violència masclista rtve

Les persones que són víctimes de violència masclista o veuen amenaçada per aquest motiu la seva integritat física o moral, disposen d'un telèfon d'atenció i assessorament que funciona de manera pemanent: 900.900.120. És gratuït i no deixa rastre a la factura, tot i que si es truca des d'un telèfon mòbil cal esborrar-lo del registre de trucades.

El número 601 00 11 22 oferirà assessorament policial i resoldrà dubtes

El número 601 00 11 22 oferirà assessorament policial i resoldrà dubtes

Els Mossos també han habilitat un canal de WhatsApp que ofereix informació i assessorament policial a la víctima o potencial víctima de violència masclista. El número és el 601 00 11 22.

Rebuig unànime al crim

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha estat dels primers a traslladar el condol a familiars i amics de la víctima.

De la seva banda, el Departament d'Igualtat i Feminismes assegura que segueix de prop el cas i demana "respectar la privacitat de la família i el seu entorn. La conselleria s'ha posat a disposició de l'Ajuntament de Martorell, que també ha condemnat el presumpte assassinat de la dona i ha destacat el "bon servei" de la Policia Local, cosa que ha permès una "ràpida descoberta i la detenció del presumpte homicida".

El consistori ha afegit que resta pendent de la investigació dels Mossos per aclarir les circumstàncies dels fets i "activar les mesures oportunes en cas de confirmar-se que es tracta d'un homicidi de violència de gènere".