Enlaces accesibilidad
Postres amb tradició

Orelletes de la Conca de Barberà

  • Les orelletes són unes postres típiques de la gastronomia catalana que ja apareixen fa més de set segles en el Llibre de Sent Soví, un dels receptaris més antics d'Europa
  • El seu origen se situa, concretament, a la comarca del Priorat
  • La Sílvia Abril ens descobreix el secret d'aquests dolços a La Recepta Perduda

Per
Orelletes de la Conca de Barberà
Orelletes de la Conca de Barberà

La recepta de les orelletes, unes postres típiques de la gastronomia catalana, ja va quedar recollida fa més de set segles en el Llibre de Sent Soví, un dels receptaris més antics d'Europa.

El seu origen se situa, concretament, a la comarca del Priorat.

Una de les seves curiositats és que, encara que és típic de diferents zones de Catalunya, també ho és de les Illes Balears i de la Comunitat Valenciana, on es prepara d'una manera diferent.

Sílvia Abril descobreix com les fan a Vilanova de Prades, a la Conca del Barberà, a La Recepta Perduda.

Orelletes
Ingredients Preparació
  • 190 grams de farina
  • 2 ous
  • 20 grams d'oli d'oliva
  • 2 grams de sal
  • Pell de llimona
  • 1 gram de llevat
  • 20 grams d'anís
  • Matafaluga
  • Sucre
  • Canyella
  1. Pastar tots els ingredients en un volcà de farina i barrejar fins a deixar una pasta uniforme.
  2. Fer boletes i deixar reposar durant mitja hora tapades abans d'estirar-les amb un corró.
  3. Amb l'ajuda de les mans estirar una mica més la massa i foradar en el centre ja que ens facilitarà la fritada, voltejar-la i donar-li forma d'orellut.
  4. Fregir en oli a 190 °C.
  5. Empolvorar amb sucre.