Enlaces accesibilidad
Creu Roja

El 55% dels participants en el programa d'inserció laboral ONA han trobat feina

  • Creu Roja i Aigües de Barcelona col·laboren per potenciar les competències de 231 persones en situació de vulnerabilitat
  • El 86% dels participants en la prova pilot, el 60% dones, l’ha finalitzat i més de la meitat ha trobat feina
  • Els alcaldes coincideixen que la col·laboració público-privada pot millorar la vida de les persones

Per
Una vintena de persones troben feina gràcies al programa ONA

El programa ONA, impulsat per la Creu Roja i Aigües de Barcelona, i que té per objectiu abordar la situació de persones amb dificultats laborals o risc d’exclusió social, ha tancat els seus dos primers anys de vida amb 238 participants repartits a Barcelona, l’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat i Sant Adrià de Besòs. En la prova pilot feta a Barcelona amb 31 persones, la ràtio de finalització del programa va ser del 86% i un 55% dels participants van aconseguir un contracte laboral. Durant la presentació dels resultats, els alcaldes dels municipis participants han destacat com la col·laboració público-privada pot millorar la vida de les persones.

A l’acte de balanç dels dos primers anys del programa ONA, que s’ha fet a la seu de la Creu Roja a Barcelona, hi han assistit, entre d’altres, Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona; Josep Quitet, president de Creu Roja a Catalunya; i els alcaldes i alcaldesses de Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.

Programa ONA

A través d’aquest programa social, desplegat en una primera fase a Barcelona, i posteriorment a l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, la Creu Roja i Aigües de Barcelona col·laboren per tal de potenciar les competències personals i laborals de 231 persones en situació de vulnerabilitat, donant-los suport en la cobertura de les necessitats bàsiques perquè puguin millorar la seva ocupabilitat i accedir a feines de qualitat. L’objectiu és fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat dels participants i acompanyar-los en el procés de recerca de feina i treball digne.

A l’hora de valorar els primers resultats del programa, que té una durada de dos anys, Bea Baeza, responsable de projectes socials d’Aigües de Barcelona, ha destacat que, més enllà que el 86% dels participants (el 60% dones) l’han finalitzat i que més de la meitat han trobat feina, és un programa que en més del 60% dels casos ha “activat” les ganes de buscar feina de manera activa.  Aquí, Baeza ha recordat que molts dels beneficiaris eren persones que estaven passant per moments molt durs i que amb l’acompanyament que se’ls ha fet s’ha aconseguit despertar-los les ganes de reinserir-se al mercat laboral.

En les seves intervencions, els alcaldes han destacat que programes d’aquest tipus demostren la importància de la col·laboració público-privada per millorar la vida de la gent. Programes, han afegit, més necessaris que mai perquè a partir d’ara caldrà lluitar contra les seqüeles que deixarà la pandèmia.