Enlaces accesibilidad
Mobilitat

Els maquinistes de FGC convoquen vaga pel MWC

Per
Imatge de l'estació Europa | Fira de Ferrocarrils de la Generalitat
Imatge de l'estació Europa | Fira de Ferrocarrils de la Generalitat

Amb la recuperació del MWC presencial tornen les mobilitzacions i les protestes als transports. A banda de la sempre present amenaça del sector del taxi, el sindicat de maquinistes Semaf-FGC ha convocat nou jornades d'aturades parcials a Ferrocarrils de la Generalitat que coincidiran de ple amb el Congrés. Els maquinistes demanen millores en les condicions de seguretat operativa i civil.

La protesta a la qual estan cridats 350 maquinistes s’enceta aquest mateix dimarts 22 de març i s’allargarà fins al 4 de març. Concretament, la vaga, està prevista del 22 al 28 de febrer i de l'1 al 4 de març, dividida en quatre franges de 0 h a 4 h, de 5 h a 10 h del matí, de 15 h a 20 h de la tarda i de 23 h 24 h de la nit.

Els motius

Els maquinistes protesten pel vandalisme i per les situacions d'inseguretat durant la circulació. El sindicat ha criticat que existeix un "cúmul de situacions de risc en la circulació", que inclouen vandalisme als trens i en la infraestructura en general, i agressions a empleats i viatgers.

Un altre dels motius de la vaga és un suposat "acomiadament injustificat" d'un maquinista d'FGC que, segons han explicat fonts del sindicat a Europa Press, va sofrir una col·lisió en el Port de Barcelona amb un camió que es va sortir de la via, davant el que se li va obrir un expedient i va ser acomiadat.

D'altra banda, les mateixes fonts han assegurat que el sindicat ha demanat una nova mediació a la Conselleria, amb l'objectiu d'aconseguir "una sortida raonada" d'aquesta situació.

Els serveis mínims

La Generalitat ha dictat uns serveis mínims que garanteixen la circulació del 66 % dels combois a les aturades centrals del dia, un percentatge que puja fins al 85 % els dies de celebració del Mobile, que acull el recinte firal de Gran Via del 28 de febrer al 3 de març.

"Tenint en compte que la vaga afecta jornades de gran mobilitat" per la celebració del MWC --del 28 de febrer al 3 de març--, per al dia 28 de febrer i 1 i 4 de març es fixaran uns serveis mínims del 85% de 5 a 10 hores i de 15 a 20, i del 50% en la resta de franges. A més, "s'estableixen com a serveis mínims els moviments i les operacions necessàries per al funcionament normal dels serveis" i per al desenvolupament normal del servei una vegada finalitzada la vaga.