Els germans Torres ens presenten el programa 'Menudos Torres'
- El nou programa dels germans Torres es podrà veure a partir de dilluns 28 de febrer, de 13 a 14 hores, a La 1 de TVE
- "Hem crescut al marbre de la cuina ajudant a la nostra àvia i anant amb ella al mercat", recorden dels seus inicis
- Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4
Els germans Torres visiten el Cafè d'idees per presentar-nos el nou programa que han preparat per a La 1 de TVE. Els carismàtics cuiners ens parlen de Menudos Torres, un programa on "passaran moltes coses" a partir d'aquest dilluns 28 de febrer. Es podrà vaure a Televisió Espanyola de 13 a 14 hores.
El nou format de Javier i Sergio Torres s'estrenarà amb un programa "molt dinàmic" i que està gravat en una casa als peus de Collserola. "Estem molt contents de tornar a Televisió Espanyola. Ens ha vist créixer", ha reconegut en Javier.
Què hi trobarem? Receptes fàcils, amb molt producte de temporada i per a totes les butxaques, segons han explicat els protagonistes. A més, també hi haurà diversos col·laboradors i un convidat VIP cada divendres, que accentuarà encara més el pique entre germans. "Aterrem les receptes. Les fem amb un producte molt assequible. Treballant el producte per realçar-lo. I que sigui sorprenent", argumenta en Javier.
"És un programa molt rodó, l'agafem amb moltes ganes", afegeix, acompanyats d'un equip de direcció i de realització "molt maco", diu Sergio. Tot plegat en aquesta casa on hi haurà "molta cuina" i "consells", i on també hi ha trobarem animals, hort i natura.
Més enllà de cuinar a casa, els germans Torres també viatjaran per tota Espanya."Volem donar a conèixer la riquesa de tota Espanya. Qualsevol racó té la seva identitat, la seva personalitat, la seva cultura…", diu en Javier
En aquest sentit, Sergio avança que el primer programa serà un homenatge a Andalusia, coincidint amb el seu dia al calendari. I és que, com diuen, tot i ser nascuts a Barcelona, les seves arrels són andaluses, amb avis de Jaén.
Postres i vins
En aquest nou programa hi guanyaran pes els postres, amb els millors pastissers d'Espanya, segons afirmen. I també amb secció de vins, per combinar amb segons quines elaboracions i gaudir del millor maridatge. Es tracta de dos aspectes que guanyaran pes en aquest nou format dels germans Torres, com la sostenibilitat, la nutrició o la utilització del que ens dona l'hort.
Receptes per optimitzar el temps i ser feliços
Reconeixen que la gent no té tant temps ara per fer aquella cuina de l'àvia, però la qual cosa al programa ensenyaran maneres d'optimitzar el temps, i fer una bona cuina amb menys temps. En aquest sentit, els germans Torres parlen també de la importància de cuinar, per ajudar-nos mentalment i ser feliços com ho són ells entre fogons: "És una bona teràpia. És fonamental", diu en Javier.
La importància de l'àvia
Precisament, revelen com la seva àvia els va acostar al món de la cuina des de ben petits. "Era molt generosa, estava tot el dia a la cuina, passava bastant de la resta de la casa", recorda en Javier, sobre una cuina de temps i fons.
"Volíem ser pilots d'avió", afirma en Sergio recordant que una de les seves àvies estava casada amb un americà que era tinent coronel. Però de ben petits es van acabar decidint per la cuina. "Hem crescut al marbre de la cuina ajudant a la nostra àvia i anant amb ella al mercat", recorda d'aquella època.
Precisament, amb 8 o 9 anys van decidir que volien ser cuiners. Però va costar convèncer als seus pares. "Els va sobtar", reconeixent que no ho veien com una carrera de futur, cosa que ara ha canviat. "No era una professió ben vista. Era i és molt sacrificada", argumenta en Javier.
Els dos germans es van foguejar a la mateixa escola, però van tenir una formació a diferents restaurants, no obstant això, han acabat fent una carrera plegats. "Al cap i a la fi, sumem. Es tracta de sumar", explica Sergio.
L'atac rus a Ucraïna
En un programa complicat, marcat per l'atac de Rússia a Ucraïna, els germans també han volgut enviar un missatge al respecte. "No s'entén com pot passar això, ni a Europa ni al món. És una pena", ha lamentat Sergio Torres.