Enlaces accesibilidad
MWC 2022

El rei Felip VI condemna la "inacceptable agressió" a Ucraïna

  • Les condemnes per la invasió russa protagonitzen el sopar inaugural del Mobile World Congress
  • Pedro Sánchez agraeix als organitzadors que Rússia no estigui entre els convidats
  • Pere Aragonès celebra que Barcelona sigui una altra vegada “el centre del món digital"

Per
Les condemnes per la invasió russa protagonitzen el sopar inaugural del Mobile World Congress
Les condemnes per la invasió russa protagonitzen el sopar inaugural del Mobile World Congress

El conflicte ucraïnès ha estat protagonista dels discursos del sopar inaugural del Mobile World Congress. El rei Felip VI ha condemnat la "inacceptable agressió" a Ucraïna i ha manifestat el compromís d'Espanya per ajudar els ciutadans ucraïnesos. "Espanya treballarà incansablement per recuperar la pau" ha anunciat.

El monarca també ha donat l’enhorabona als organitzadors del certamen i ha volgut reconèixer-los la capacitat “de seguir creixent i adaptar-se a les dificultats”. Considera Barcelona com una referència de creativitat i d'innovació on s'aposta i es construeix per al futur.

Rússia no està convidada

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha començat el seu discurs fent referència també a la guerra d’Ucraïna, que ha definit com a barbàrie. Ha assegurat que en aquests moments la UE hi ha de respondre “amb unitat i determinació a l’amenaça que representa Putin”. A més, ha agraït als organitzadors del congrés que Rússia no estigui entre els convidats.

“Barcelona és una altra vegada al centre del món digital”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat el seu suport als afectats per la guerra: “Els nostres pensaments estan amb els ucraïnesos”. Ha remarcat que la independència d'Ucraïna i la seva gent han de ser protegides.

En relació amb el Mobile, ha celebrat que Barcelona torni a acollir el congrés i que sigui una altra vegada “el centre del món digital”. A més, ha afirmat que el certamen torna amb l’energia i vitalitat prepandèmia.

Barcelona com a ciutat de pau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat l’encarregada d’obrir amb els parlaments del sopar inaugural. Ho ha fet reivindicant Barcelona com a ciutat de pau i acollida i condemnant el Govern rus.

Colau ha posat en relleu l’esforç que ha fet Barcelona “per convertir-se en una ciutat de ciència i tecnologia”. També ha subratllat l’impuls a les “start up” instal·lades al districte del 22@ i ha insistit en la voluntat d’estimular la recerca en sectors com la mobilitat sostenible.

Hoffman: "Demà el sol brillarà i reunirem, altre cop, el MWC i Barcelona"

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha reconegut aquest diumenge al matí que han estat "temps difícils" per culpa de la pandèmia, però s'ha mostrat satisfet que Barcelona aculli aquesta setmana el Mobile World Congress 2022. "Demà el sol brillarà, obrirem les portes i reunirem, altre cop, el MWC i Barcelona", ha afirmat en el marc del 'Mobile Networking Lunch', un acte amb 200 representants d'institucions, autoritats, centres i corporacions que s'ha fet al Convent dels Àngels.

Aquests actes, que han servit com a punt de trobada de l'ecosistema digital i emprenedor de Barcelona. Donen ja el tret de sortida del Mobile World Congress 2022, que obre les portes aquest dilluns i espera més de 1.800 expositors i assistents de 183 països.