Marina Rossell, una veu necessària en temps de guerra
Marina Rossell continua incombustible després de més de 40 anys de carrera
La cantautora presenta el seu darrer treball '300 crits'
Marina Rossell ha parlat de la seva trajectòria i del nou disc a 'Punts de vista'
El món gira i avança, però sempre torna a caure en els mateixos errors. Després d'haver lluitat contra un virus, la humanitat sembla que no en té prou, i ara són els homes qui tornen a barallar-se pel poder. Si alguna cosa bona se'n treu de tot això, és l'art i la cultura que sorgeix de les situacions d'angoixa. Marina Rossell i la seva música sempre han estat un refugi de pau, i ara presenta el seu darrer treball, '300 crits', on versiona cançons que es cantaven a França durant l'ocupació nazi. Del disc i de la seva àmplia trajectòria n'ha parlat a 'Punts de vista' amb la Tània Sarrias.
Amb Lluís Llach retirat dels escenaris, o això semblava, i Serrat anunciant el seu comiat, Marina Rossell és de les poques veus de la nova cançó que continua en actiu, demostrant cada dia que encara té moltes coses a dir, i a cantar. Ara la cantant del Gornal presenta el seu nou treball, '300 crits', un recull d'11 cançons a on hi predominen adaptacions al català de clàssics de la cançó francesa, amb temes que van d'Édith Piaf a Charles Trenet. Al disc s'inclouen també quatre peces de composició pròpia.
Marina Rossell sempre ha posat la seva veu en favor dels oprimits, una defensora de moltes causes que no ha girat mai la cara als que més ho necessiten. Una dona valenta que no entén la música sense el compromís social. Al programa Tània Sarrias ha preguntat a Rossell sobre la gent que canta per a no dir res.
Marina Rossell, una veu de molts pobles
Amb més de 45 anys de carrera a les espatlles i 25 discos publicats, segueix al peu de canó. Només cal veure les dates que acumula a la seva nova gira per entendre que Marina Rossell continua sent una de les artistes més estimades de la música catalana.
““
Marina Rossell forma part de la memòria col·lectiva de casa nostra. La seva música i les seves lletres componen la banda sonora de la vida de milers de catalans i catalanes. Però no només, el seu art ha anat molt més enllà de les nostres fronteres i és un emblema de la cultura mediterrània.
En la seva dilatada trajectòria Marina Rossell ha tingut l'oportunitat de col·laborar i gravar amb multitud d'autors i intèrprets, entre els quals cal destacar Montserrat Caballé, Lluís Llach o Georges Moustaki. Precisament al cantautor francès Rossell va dedicar un dels seus discs més celebrats: 'Marina Rossell canta Moustaki', amb les cançons més conegudes adaptades al català. Un èxit de vendes amb l'aplaudiment unànime de la crítica.
Ara que tenim els ulls posats a Ucraïna i el cor encongit amb el seu poble, la música de Marina Rossell ens reconcilia una mica amb la vida.