La creativitat, un dels ingredients de la pastisseria artística de Christian Escrivà
- La pastisseria creativa ens permet tastar postres ben dolços amb formes i colors plens d'imaginació
- Un dels pioners a casa nostra en considerar que la pastisseria tot un art és Chistian Escribà
- Al Punts de Vista també veiem sorgir una flor que sembla natural de les mans de l'artesana Patricia Schmidt
Una flor de pètals delicats i transparents que en realitat és dolça i deliciosa. Les peces per encàrrec que surten de l'obrador de Christian Escribà no són només postres sinó també obres d'art úniques, peces exclusives.
Escribà és hereu d'una nissaga que des del 1906 fa pastisseria i va més enllà de l'esperat plat final per festes. El seu obrador l'integren artesans especialistes formats en cada pas necessari per a aconseguir un producte final de gran aspecte. El pastisser ha explicat a Punts de vista que li agrada fer peces de gran format i encàrrecs en què sempre que pot compta amb l'ajuda del client.
Segons Christian Escribà, tastem obres d'art, perquè són figures i composicions boniques, potser plenes de filigranes, però també i sobretot, una font d'emocions. Entén el seu ofici com una creació que ha de despertar goig, admiració, benestar... En definitiva, emocions.
Les flors que es mengen, un exemple d'art dolç i delicat
Lliris, roses, margarides... A l'obrador d'Escribà coneixem Patricia Schmidt que ens mostra com elabora flors per adornar un pastissos o per a fer un ram que pugui agradar el mes llaminer. És una artesana que dedica tot el temps necessari per a cada element, perquè sigui perfecte. Al Punts de vista ens mostra alguns dels dissenys que és capaç de crear, gairebé indestriables dels que podem trobar a la natura.
La pastisseria artística és tot un art: les figures o els pastissos, braços de gitano, bombons, caramels, o cremes dolces que ens menjarem, són dignes de ser exposades. Formes i colors que surten de la imaginació de pioners com Christian Escribà. Així, la pastisseria és cada cop més i més creativa. I com el mateix pastisser reconeix, a Catalunya aquest factor no és pas nou, perquè ens arriba cada any per Pasqua.
La pastisseria tradicional catalana més plena d'art i imaginació la conformen les mones, que durant dies omplen els aparadors dels nostres carrers amb models nous. Aquest enginy renovat any rere any il·lumina les cares tant de grans com de petits. Aviat les podrem tastar, al mes que ve, a l'abril. Ja falta menys!