Enlaces accesibilidad
Hospital Clínic

14 noies van ser agredides sexualment per taxistes el 2021

  • L'Hospital Clínic i l'Institut Metropolità del Taxi s'han reunit per abordar mesures preventives contra les agressions sexuals dins dels vehicles
  • L'IMT assegura que en els últims 5 anys només els han arribat 4 casos d'agressions de taxistes
  • Un total de 468 persones, la majoria dones, van ser ateses a l'Hospital Clínic l'any 2021 per violència sexual

Per
L'Hospital Clínic i l'Institut Metropolità del Taxi s'han reunit per abordar mesures preventives

L'any passat, 14 noies, totes elles menors de 25 anys, van ser agredides sexualment per taxistes. Aquestes van ser ateses a l'Hospital Clínic de Barcelona, qui ha mantingut una reunió aquest dimecres amb l'Institut Metropolità del Taxi per abordar mesures preventives contra les agressions sexuals dins dels vehicles. Les dades formen part del balanç anual del centre, que mostra que les agressions per part dels taxistes es van produir quan les noies tornaven a casa després d’una sortida nocturna.

L'Institut Metropolità del Taxi, per la seva banda, afirma que en els últims 5 anys només els han arribat 4 casos d'agressions de taxistes que van ser apartats de la feina.

Mesures de prevenció

A la reunió s'ha parlat sobre diferents mecanismes de prevenció, com càmeres dins dels vehicles.  També pren força un sistema electrònic de reconeixement que permeti fer el seguiment del recorregut i el reconeixement de la persona que utilitza el servei com el conductor del taxi i el recorregut que fan.

“Hi ha mesures pràctiques com sistemes de reconeixement de la persona que t’està transportant per poder enviar aquestes dades a un tercer”, ha explicat Teresa Echevarría, infermera i coordinadora de les Urgències de Nit del Clínic. Els taxistes, per la seva banda, creuen que sobretot cal augmentar els canals d'informació.

Prop de 500 víctimes ateses

L’Hospital Clínic va atendre el 2021 un total de 468 persones, la majoria dones, víctimes de violència sexual a urgències. En total, s’han atès 2.023 agressions sexuals en els últims cinc anys. L’informe demostra que es tornen als nivells de prepandèmia en el nombre d’agressions sexuals ateses al Clínic, ja que el 2019 es van atendre 503 casos.

Les dades recollides demostren que la majoria dels casos, el 90%, les víctimes eren dones, la meitat entre 16 i 35 anys i un 5,4% menors. A més, tots els agressors van ser homes i la meitat dels casos coneixien la víctima. També destaca que 8 de les dones agredides eren persones en situació d’indigència, xifra que suposa un augment respecte a les 3 dones que ho estaven en 2020.